Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reprobedny-sériová čísla

Od: pepa* odpovědí: 17 změna:

když si koupíte pár reprobeden,měli by nebo musí jít sériová čísla po sobě?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

tohle mě donutilo otočit ty těžký sloup.reprobedny a podívat se. odpověď ode mne je - žádné serial number tam nemám :-D

doplněno 13.09.13 21:22:

nakonec, teď jsem si vzpomněl, že jeden sloup jsem reklamoval a poslali mi nový. pak by čísla za sebou ani nemohla jít.

prazak*

tak to mate doma opravdu "super bedny" - kazdej pes, jina ves.. gratuluju. To musi bejt opravdu poslech jak vino!

hodnocení

0x

Ani já tam žádný sériový čísla nemám. Asi to bude tím, že jsem si je dělal sám. *smich**smich*

To je ovšem nesvědomité! Co nejdřív bedny označte čísly 1 a 2. Případně 1L a 1P.

hm*
hodnocení

0x

Řekl bych, že ne. Prostě se sekají bedny, asi i obchod je dostavá jednotlivě a pak prostě dvě prodá. Když je pravá jiná, než levá, tak jsou nejspíš balené po párech, ale myslím, že zas nemusejí jít výrobní čísla po sobě; možná dokonce chvíli vyrábějí levé, pak pravé a pak teprve kompletují páry.

Ale třeba je to úplně jinak.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že by to byla spíše náhoda. Maximálně budou vyrobeny jeden den a na jedné směně a "lince". Patrně ta čísla budou jen kousek od sebe. Na svých mám rozdíl asi 7 čísel, tak jsou skoro dvojčata. Zdravím!

doplněno 13.09.13 21:40:

Ano, pokud je pár repro balený v jedné krabici, tak je šance na blízkost těch čísel větší. U balení jednotlivých repro je ta šance nižší.

hop®
hodnocení

0x

Ne, výroba jde po "várkách", dělají číslovanou sérii levých a pak sérii pravých... ;)

prazak*
hodnocení

0x

Kriste Pane!

Samozrejme ze u KVALITNICH reprobeden MUSI jit seriova cisla po sobe!

Kupoval jsem si za posl. 25 let nekolik paru lepsich beden - napr. Bowers + Wilkins (40 az 80 tis za par) a primo v zarucnim liste psali, ze museji byt sparovany podle vyrobnich cisel - pokud nejsou, tak je nutna reklamace!

jabraka*
hodnocení

0x

U velmi drahých výrobců se dá najít číslování reprobeden ale jsem přesvědčen,že reprobedny jsou akustickým měřením párovány.

Ale neexistuje člověk,který by poznal uchem rozdíly frekvenčních charakteristik dvou standartních reprosoustav.Osobně jsem byl přítomen měření reprosoustav v Tesle Valašské Mezříčí.V mrtvé komoře se vyhodnocovaly komerční soustavy,nelišily se nijak od sebe.

JABRAKA

prazak*

U "velmi drahych vyrobcu"? Bedny za 30-40tis ti pripadaji jako velmi drahy? Bedny za 30-40 tisic jsou dneska naprosty minimum, ktery si clovek kupuje na celej zivot.. A jak by ti pak pripadali treba bedny za 200 - 300 - 400 tis.. nebo treba Nautilusy od B+W za milion?

Tvy mereni si laskave strc nekam, kazdy vi, ze to co clovek slysi nebo vnima se merit neda. Stejne jako se neda merit treba laska nebo bolest, tak se neda merit ani kvalita zvuku. Porsche i Trabant muze jet 100km/hod.. Ostatne, kazdy vi, ze k bednam za 200tis bys mel mit i komponenty ve stejny tride..

Pokud nekdo neslysi rozdil mezi bednama za 5 nebo 30tis, tak je bud uplne blbej, hluchej anebo ten rozdil nikdy v zivote neslysel (99% exotu) .. pokud nekdo neslysi rozdil mezi bednama za 30 nebo 80 tisic, tak by si mel umejt usi.. ten rozdil je patrnej i na obyc. CD! O nejakejch SACD nebo DVD-A ani nemluve (skoda mluvit/vysvetlovat...)

Jenže tady nikdo nesrovnává bednu za 30000 s bednou za 80000, ale bednu za X tisíc vyrobenou dopoledne, se stejnou bednou vyrobenou večer. Pokud jste schopný u nich rozeznat nějaký rozdíl, tak jste génius.

hm*

Slyšet rozdíl mezi bednama za 30 nebo 80 tisíc? A kde, prosím tě, k tomu vezmeš zdroj signálu (nemluvě o bednách dražších)? Ty máš přístup ke studiovým originálním nahrávkám? Protože dnešní CD s přeřvanou úrovní záznamu žádným kvalitním zdrojem nejsou (na ně bohatě stačí bedny do 10 tis. Kč), o mp3 apod. ani nemluvím.

prazak*

Stovky pod. debat na tema Hi-Fi jsem na netu absolvoval uz po 1998 roce, kdy sem mel i-net zavedenej domu.

Tyhle debaty me uz dlouhy leta unavujou...

Navstiv nejaky Hi-Fi stiudio a poslechni si kristalove cistej jazz nebo vaznou hudbu na poradnejch komponentech a bednach... A ano, staci i obycejny (kvalitne nahrany) CD, abys poznal temer propastny rozdily v kvalite zvuku mezi bednama treba za 10 versus 40 tisic..

prazák:

pokud nemáš poslechovou místnost nejlépe ve sklepě, tak tvé vytahování o kvalitních bednách je celkem zbytečné :) :) :)

matrix*

Ano,ale někde ve studiu nebo poslechové místnosti mají akustické úpravy,které 99% lidí doma nemá.Já když jsem si kupoval bedny,tak v poslechovém studiu hrály úplně špičkově a když jsem je pustil doma tak mě spadla čelist, jak hrály špatně.Takže to také není tolik o ceně,ale spíše o akustické úpravě místnosti.I bedny za 20000 kč budou hrát špatně v běžném obýváku,pokud nepodstoupím velmi náročné akustické úpravy místnosti.

doplněno 14.09.13 00:01:

Jo a ještě mezi nahrávkami,jsou tak propastné rozdíly,že snad ani nemá cenu se honit za dokonalostí.Protože tu nikdo nikdy ještě nezískal pokud poslouchá různé hudební žánry.

doplněno 15.09.13 23:53:

A slyšel jsem Ozzyho na bedýnkách za 1.milión a byl to naprostý děs!

olaf71*

je to poznat, že jsi unavenej a to je teprve rok 2013

raadek*
No já mám na bedýnkách stejné výrobní číslo a ještě číslo osoby, která je kompletovala, odzkoušela a ručí za kvalitu certifikátem, ale zřejmě už bude po těch 24 letech v důchodu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]