Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní telefony - jaký operační systém?

Od: jirka91 odpovědí: 12 změna:

Ahoj, vybírám si nový mobil.Váhám mezi dvěma - Nokií a Huawei.Nokia má operační systém Windows 8 a Huawei má android.Když tak čtu diskuze tak někdo hájí W8 někdo android, ale nečetl jsem tam moc argumenty proč je jeden lepší než druhý.Jaké jsou tedy hlavní klady a zápory těchto dvou OS?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pro android je velké plus množství aplikací a zdarma nabo za symbolický poplatek, proti Windows je to, že i pro PC bylo jejich masové rozšíření velké neštěstí :-D

jirka91
hodnocení

Věděl jsem že na Android je hodně aplikací , ale překvapuje mě , že na Windows nejsou...To je teda docela velký mínus pro W8

hodnocení

2x
Android: plusy: hodně aplikací a her, mínusy: seká se to
Windows mobile:plusy: plynulý chod, mínusy: málo aplikací oproti androidu
jirka91
hodnocení

A jak moc se Android seká, jestli se můžu zeptat?Jenom při náročnějších aplikacích nebo i při běžným používání telefonu?

Já mám Samsung Galaxy Note2 a mě se to seká při surfování po internetu, prostě v jednu chvíli telefon nereaguje už mě to celkem štve...
ohneta*

No já nevím, svého času jsem měl Note I a nesekal se. Taky S3 a S4 a vše bez problémů, takže problém bude nejspíš někde jinde.

Mám Note II a ještě se mi nestalo, že by se sekl internet. Vyjímečně zhavaruje nějaká aplikace, ale opravdu velmi vyjímečně.

Já teda nemám moc výkonný mobil a žádné sekání na Androidu nemám, ono při tom surfování taky záleží na kvalitě datových přenosů.

Na datových přenosech sice záleží, ale když telefon nereaguje, tak to internetem nebude...
doplněno 11.09.13 10:16: A měl jsem Iphone4s 64gb a žádné zamrzání a internet jsem měl stejně rychlý...

petr123*
hodnocení

2x

To že se Android "seká" je často způsobené tím, že si do něj někteří uživatelé instalují desítky a stovky nesmyslných programů :) Rozhodně to není tak, že je ten systém nějak nespolehlivý při normálním používání.

hodnocení

0x

Mám android a neseká se nic...jede jak hutě...záleží na kvalitě přenosu dat...wifi...atd...:)

hodnocení

0x

Ač mám proti androidu spoustu výhrad, tak na Windows do mobilu je v tomto okamžiku ještě brzy. (Bohužel co bylo dobré na WM předchozích verzí je pryč). Až dosáhnou plné kompatibility se stolními PC, tak možná. Zatím je pro ně aplikací fakt málo a jsou drahé.

Záleží, co od telefonu chcete, jestli jen spolehlivě telefonovat, nějaký organizér a maily, tak vám WP8 může vyhovovat. Pokud chcete i hry, navigace i turistické + geocaching, customizaci ovládání a menu, aplikace pro banku a pod., tak do WP8 nemá smysl jít. Android naopak může opravdu trpět horší stabilitou, zvlášť pokud nainstalujete desítky aplikací. Bohužel, pokud ho budete chtít plně využít, znamená to se to problematikou poměrně hlouběji zabývat, dělat třeba root, hledat na fórech a pod. Prostě si s tím hrát. Ne každému to vyhovuje a má na to čas. Pokud android, tak rozhodně jen model, kerý je hodně rozšířený a má podporu od výrobce i od uživatelů.

Oba případy jsou tak trochu extémní. Na WM8 najdete pro konkrétní činnost jednu aplikaci, nebo dokonce žádnou. Na android najdete pro tuto činnost třeba desítky aplikací, ale klidně jich budete nucen otestovat třeba deset, než vám nějaká bude fungovat podle vašich představ (dvě vůbec nepůjdou spustit, polovina jich bude vyžadovat přístup k vašemu tel. seznamu, který na nic nepotřebuje, další budou mít nelogické ovládání, jiná vám zase bude žrát baterku.. ).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]