Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám mini kompresorovou ledničku a problém je v tom,že když ji zapnu, tak normálně jede,ale jakmile ji vytánu ze zásuvky a znova zapnu do zás. tak kompresor jen bzučí jako trafo a po chvilce cvakne a vypne se.Potom to asi 2 hod nejde zapnout a až po 2 hodinách,když to zase zapnu tak jede(a pořád dokola).Nevíte čím to může být?Díky za odpovědi
To, že se lednička nerozběhne po vypnutí (kompresor v tu chvíli v chodu) a opětném zapnutí je zcela normální. V tu chvíli je systém natlakovaný a klade kompresoru odpor, který není schopný překonat. Proto je tam ochrana, která chrání motor kompresoru před přetížením. Když po chvíli tlak v systému klesne, neměl by s rozběhem být problém. Ovšem nemělo by to trvat víc, než pár minut.
To jsou rozbehova rele pro kompresory k dostani u firem zabyvajici se chladici technikou. Nevim odkus ste, ale jedna se o specificke soucastky, ktere jsou k dostani pouze u odborniku.
A jen doplnim predesly prispevek, ne vzdy se musi jednat o vysoky tlak, kompresor takto reaguje i zahratim pri rozbehu. mimochodem, mate nejaky duvod vypinat a zapinat lednici ze zasuvky, kdyz jinak je v poradku?
Pravě že mi ty relé odešly asi,tak potřebuju nový.Protože když tu lednici zapnu,tak kompresor jen bzučí.Je to minilednička redbull kompresorová.
Tak,lednička dnes skončila opět u elektro popelnice,kde jsem ji také před 3-mi dny našel.Zjistil jsem,že rozběhové relé s pozistorem(taková tabletka) je v pořádku,ale motor nefungoval.Vždycky ráno jsem ho spustil a po vypnutí šel zase zapnout až druhý den.Takže asi tak...Díky za odpovědi
No jo, to je pak těžké. Když sbíráte elektrospotřebiče po popelnicích... Kdyby byla v pořádku, asi by jí nikdo nevyhazoval, že jo.
"...akorát neměla vrata..."
No a co, to je nepostatný detail. Dveře nemají na chod ledničky žádný vliv.
Pokud se jedná o kompresorovou lednici, tak u motoru je startér, který na krátkou dobu po zapnutí připojí druhé vinutí motoru, nutné pro rozběh. Pak se hned zase odpojuje. Pokud tento startér nefunguje správně (opálené kontakty a pod.), pak po startu nesepne, motor stojí, vrčí, teče do něj zvýšený proud a po čase ho odpojí nadproudová ochrana. Takže zkontrolovat, nebo vyměnit startér - taková krabička často nasunutá přímo na svorkovnici kompresoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.