Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezapíná lednice

Od: lalalal odpovědí: 11 změna:

Zdravím,mám mini kompresorovou ledničku a problém je v tom,že když ji zapnu, tak normálně jede,ale jakmile ji vytánu ze zásuvky a znova zapnu do zás. tak kompresor jen bzučí jako trafo a po chvilce cvakne a vypne se.Potom to asi 2 hod nejde zapnout a až po 2 hodinách,když to zase zapnu tak jede(a pořád dokola).Nevíte čím to může být?Díky za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To, že se lednička nerozběhne po vypnutí (kompresor v tu chvíli v chodu) a opětném zapnutí je zcela normální. V tu chvíli je systém natlakovaný a klade kompresoru odpor, který není schopný překonat. Proto je tam ochrana, která chrání motor kompresoru před přetížením. Když po chvíli tlak v systému klesne, neměl by s rozběhem být problém. Ovšem nemělo by to trvat víc, než pár minut.

lalalal
hodnocení

V jakém kamenném obchodě můžu sehnat tyto součástky co jsou na obrazku?

Nezapíná lednice
majsterjoe*

To jsou rozbehova rele pro kompresory k dostani u firem zabyvajici se chladici technikou. Nevim odkus ste, ale jedna se o specificke soucastky, ktere jsou k dostani pouze u odborniku.

A jen doplnim predesly prispevek, ne vzdy se musi jednat o vysoky tlak, kompresor takto reaguje i zahratim pri rozbehu. mimochodem, mate nejaky duvod vypinat a zapinat lednici ze zasuvky, kdyz jinak je v poradku?

lalalal
hodnocení

Pravě že mi ty relé odešly asi,tak potřebuju nový.Protože když tu lednici zapnu,tak kompresor jen bzučí.Je to minilednička redbull kompresorová.

lalalal
hodnocení

Tak,lednička dnes skončila opět u elektro popelnice,kde jsem ji také před 3-mi dny našel.Zjistil jsem,že rozběhové relé s pozistorem(taková tabletka) je v pořádku,ale motor nefungoval.Vždycky ráno jsem ho spustil a po vypnutí šel zase zapnout až druhý den.Takže asi tak...Díky za odpovědi

No jo, to je pak těžké. Když sbíráte elektrospotřebiče po popelnicích... *nevi* Kdyby byla v pořádku, asi by jí nikdo nevyhazoval, že jo.

doplněno 10.09.13 18:03:

"...akorát neměla vrata..."

No a co, to je nepostatný detail. Dveře nemají na chod ledničky žádný vliv. *smich*

lalalal
hodnocení

Nesbírám,ale ta lednička byla pěkná,tak jsem si říkal,co kdyby.Akorát neměla vrata :)

lalalal
hodnocení

To vím taky,že nemají na chod vliv,ale jsou skleněné, tak se třeba rozbily,proto to vyhodily.

isteron
hodnocení

0x

pomôže len servisman.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o kompresorovou lednici, tak u motoru je startér, který na krátkou dobu po zapnutí připojí druhé vinutí motoru, nutné pro rozběh. Pak se hned zase odpojuje. Pokud tento startér nefunguje správně (opálené kontakty a pod.), pak po startu nesepne, motor stojí, vrčí, teče do něj zvýšený proud a po čase ho odpojí nadproudová ochrana. Takže zkontrolovat, nebo vyměnit startér - taková krabička často nasunutá přímo na svorkovnici kompresoru.

lalalal
hodnocení

Je tam jedna menší součástka napojená na jednom kolíku a jedna větší s pulkruhem(je to v plastovém obalu) napojená na zbývajících dvou kolících.Takže ta větší je předpokládám startér?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]