Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenosné repduktor či reproduktory

Od: strelec123* odpovědí: 9 změna:

Dobry den.Nevíte někdo jak předělat,reproduktory z pc.Klasicky usb na jack.Nechce se mi kupovat nový.Určitě už někdo doma zkoušel.Nemám vubec páru jak na to.Mohl by mi někdo poradit.Mám Mobilní telefon huawei ascend y100.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Reproduktory co mají pouze USB připojen, na 3,5 jack předělat nejdou. 3,5 jack je analogový signál a USB přenosné reproduktory mají v sobě jeden čip, který USB digitální audiosignál převádí na analog a rovnou zesiluje pro repro

doplněno 08.09.13 20:44:

pro usb:

zvukový výstup PC / notebooku / mobilu / MP3 přehrávače má výkon v řádech desítek miliwatů, na to připojit reproduktor aby přijatelně hlasitě hrál nelze i kdyby byl sebelépe impedančně přizpůsobený.

usb

Souhlasim s tim vykonem v radech mW pro sluchatkovy vystup na pecky. Ono rvat si watty do ucha je nesmysl.

Videl jsem ale takove male repracky (prumer tak do 7cm) pripojene k nejakym smartphonum a hralo to dost hlasite na poslech. Kvalita nic moc (spise dost mizerna). Jestli to je ale nejak pres ten sluchatkovy vystup napajene, to nevim.

Ty malé repráčky mají určitě vlastní napájení, opravdu malinká Li-Ion baterka tam vydrží mnoho hodin.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jestli jsem to pochopil, tak telefon má konektor JACK. Repro mají jaké konektory? Napájení USB a audio jaký? Jak je chceš napájet, když mají být přenosné? Málo informací.

usb
hodnocení

0x

Nevim, nerozumim tomu, nikdy jsem to nedelal, ale neni "USB reproduktor" v podstate USB prijimac, standardni (malovykonovy) zesilovac a standardni reproduktor? Tedy jestli by to chtel clovek pouzit jako reproduktor, tak staci preklenout ten USB prijimac s tim zesilovacem a pripojit se rovnou na ten reproduktor.

Na druhou stranu ten reproduktor asi bude mit standardni impedanci reproduktoru (4-8Ω ), kdezto sluchatkovy vystup pocita s vystupnim odporem (impedanci) v radu kΩ ...

prskac1*
hodnocení

0x

DO USB repro se posílá digitální signá a do repro přes jack analogový to asi nebude hrát.

Je to to samé jakkdyby jste chtěli klávesnici s PS2 připojit do usb... USB do PS(dvojky dáte poocí redukce ale naopak tonejde.)

prskac:

otázka zněla jak je předělat, pokud by v repráčkách byl USB D/A převodník a koncový stupeň reproduktorů zvlášť tak by to možné bylo.

doplněno 09.09.13 11:21:

mikihans:

bohužel co jsem viděl tak je to jeden čip.

hodnocení

0x

V reproduktorech je jistě nějaký D/A převodník a zesilovač. Stačilo by napíchnout jack přímo před zesilovač a mělo by to fungovat. A USB používat jen k napájení zesilovače (ideálně aby datové vodiče nebyly vůbec zapojeny). Nebo předělat napájení na baterie, možností je víc.

doplněno 09.09.13 12:31:

Jinak koupil jsem si asi před 5 lety maličké repráčky SENCOR SPS-510 za 150 Kč na 4AAA nebo napájení přes USB a k mobilu i notebooku je to paráda, za ty prachy si nemůžu stěžovat :)

prskac1*

Ano to vím,ale to bude určitě dražší než koupit nějaké reprobedničky za 150kč. A je po problému. Většina jich nejde ani rozebrat,protože jsou slepené(šroubky jsou drahé) :)

doplněno 09.09.13 11:25:

A pochybuji, že tazatel bude něco takového provádět. Chce asi nějaké nejjednodušší řešení..Ale to tak jednoduché není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]