Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním satelitní přijímač ICYCRYPT S200C a mám kartu od Skylinku, nedávno jsem zakoupila novou "irdeto"za ca 600 Kč, tak jak to po mě chtěli, aby mi vše fungovalo. Nová karta 14 dní fungovala a pak fungovat přestala, zkoušeli jsme ji dát i do jiného přijímače a taky nefungovala, zkoušeli jsme "restart"dle návodu od Skylinku (nechat 1-2 hod. na ČT1), ale taky nic. Kontaktovala jsem Skylink, ti tvrdí, že chyba je na mé straně (viz e-mail níže), kontaktovali jsme i satelitního technika, ten nám zase tvrdí, že se Skylinkem mají špatné zkušenosti a už je ani moc neprodávají. Odpověď ze Skylinku posílám níže, může mi to někdo přeložit do polopatické češtiny a poradit mi, co mám dělat? Nejraději bych nechala kartu přezkoušet v prodejně satelitní techniky, jak píší, ale co když to ani pak nepůjde? Přeci není možné, že dám za karty přes dva tisíce a teď budu zase něco dalšího dokupovat (pochopila jsem, že to je další karta - na co?), s nejistým výsledkem. V tomhle se přeci nemůže průměrný spotřebitel vyznat. Díky. Tady je to vyjádření:
"Váš satelitní přijímač má integrovanou čtečku karet systému Conax, tyto přijímače někteří prodejci či dovozci upravují na tzv. UNIverzální čtečky _tyto obsahují pouhou napodobeninu licencovaného kódovacího systému Irdeto CryptoWorks či Irdeto Pi-sys, který používá Skylink na svých přístupových kartách. Z tohoto důvodu Vám Skylink nemůže poskytnout záruku správné funkčnosti jakékoliv karty Skylink použité v tzv. UNIverzální čtečce karet.
Více informací :
Řešením vašeho problému, je zakoupení CA MODULU s certifikátem Skylink Ready : skylink.cz/...
Ověřte si prosím, zda máte správně naladěný váš satelitní přijímač, údaje pro ladění:
Jestliže vám hrají nekódované programy Noe, TA3 , Óčko zkuste přijímač
restartovat- tj. kartu vytáhnout z přijímače, přijímač cca na 5 sek z el.proudu, poté vložit zpět do sítě, kartu vložit zpět a na 1-2 hodiny zapnout program ČT 1.
Dnes jsme zaslali na vaši kartu ještě jednou přednostní aktivační data.
Pokud by se tedy programy na kartě neaktivovaly cca do 1-2 hodin ,nechte kartu načíst na prodejně satelitní techniky v certifikovaném přijímači s dekodérem CryptoWorks/IRDETO, aktivační zápisy s největší pravděpodobností váš satelitní přijímač nezpracoval.
Doporučujeme:
Kompatibilitu modulu s přístrojem a kartou je třeba ověřit u prodejce.
Záleží totiž také např. na verzi softwaru satelitního přijímače.
Karty IRDETO ICE fungují korektně v přijímačích s licencovaným dekodérem Irdeto/CryptoWorks , jak je uvedeno na obalu dekódovací karty.
Bližší informace o přijímači Vám poskytne Váš satelitní technik."
Problem je zrejme preto ,že kartu ICE vymena ste nezaregistrovali po 14 dnoch! Urobte to na str Skylink.cz menu Správa a registracia a tam si to aj overte ,ci karta žije
Tak jestli je ta "závada" opravdu jen v tom, že jste neregistrovala kartu a na podpoře vám to neporadili, tak tam musí pracovat banda debilů
Karta Irdeto v Uni čtečkách některých přijímačů nefunguje a nikdy fungovat nebude, to je všeobecně známá věc, nic nového pod sluncem. Hodně lidí tyto přijímače má a řeší to zakoupením modulu Irdeto - Smit, Neotion, Mascom. Cena 1000-1200 Kč. A je po problému, jinak můžete váš přijímač vyhodit. a koupit si nový "Irdeto ready". Chyba není na straně Skylinku, jak vám nakrmil uši ten satelitní technik, co na vás chce určitě vydělat.
Moje odpověď platí pro případ, že jste kartu v termínu zaregistrovala na Skylinku. Přes registraci Skylink posílá zápisy, musíte si zapnout přijímač na ČT 1 a odkliknout si odeslání zápisu. To funguje, sám to používám. Moje uničtečka Irdeto-Ice nebere, používám modul Mascom, ten se mimo jiné dá updatovat z Astry 19,2° na jakékoliv stanici ORF. Na internetu je kolem toho spousta informací a návodů, všechno tam najdete, jenom neseďte s rukama v klíně a nebědujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.