Nejste přihlášen/a.
Link nefunguje...
Některé "kamery" (nebo spíše čidla) u semaforů monitorují, zda je v určitém jízdním pruhu nějaké vozidlo - pokud není, vůbec pro tento (většinou odbočovací) pruh nedají zelenou, aby se nezdržoval provoz v jiných směrech křižovatky...
Link nefunguje
Zkus tohle
Některé "kamery"(nebo spíše čidla) u semaforů monitorují, zda je v určitém jízdním pruhu nějaké vozidlo
Obecne kamery maji 2 funkce:
V Praze, nebo např. v Ústí nad Labem a v jiných dalších městech fungují jak uvedl kolega k zaznamenávání průjezdů na červenou v některých dalších městech jako např. Teplice jsou kamery menší, které údajně monitorují pouze frekvenci průjezdů vozidel křižovatkami, jelikož nejsou svedení ani k městské ani státní policii. Kamery v Praze však mohou i měřit a to bez varování řidičů novinky.cz/... . Takže já třeba při průjezdu Prahou jedu fakt skutečně těch 50km/h a modlím se, aby už byla značka 70,80
Tyhle kamery jsou jenom informační, slouží jenom k zaznamenávání hustoty dopravy, některé třeba automaticky spustí červenou jakmile řidič jede víc jak 50. Neslouží k měření ani průjezdu na červenou a následnému postihu. Jinak v Praze jsou kamery na průjezd červenou asi jenom na 8 křižovatkách a úsekových radarů co slouží k měření taky moc ne. Všechno se dá zjistit na internetu, oficiálně.
Nevím, odkud máte informace, ale v Praze jsou radarů a kamer, měřících rychlost a sledujících průjezd na červenou desítky.
doplněno 08.09.13 10:28:Nesmíte věřit všemu, co najdete "oficiálně" na Internetu. Zkuste si projet rychlostí řekněme 65 km/hod konec dálnice D1 na území Prahy. Uvidíte na vlastní kůži, co to udělá.
Zkusil jsem si projet a nic respektive nevím co myslíte pod pojmem konec dálnice D1. Jinak kde je v Praze měřená rychlost a kde jsou kamery průjezdu na červenou najdete zde: kamery.praha.eu/...
Koncem dálnice myslím část na pankráci směrem do centra. Léta tam byla povolená 80, pak jí ale v zájmu nížení hluku zrušili. Já tam jel 63. Trvalo to skoro rok, než mi přišlo předvolání. Na fotce, co mi ukázali by dentista dokázal spočítat plomby v zubech, takže se ani nedalo vymluvit na tehdejší "osobu blízkou". Stálo mě to 2000 Kč a dva body.
doplněno 09.09.13 08:52:Těch 63 mi započítali po odečtení tolerance radaru, takže rychlost byla asi o něco vyšší.
doplněno 09.09.13 09:00:Mimochodem na tom Vašem odkazu chybí v jen blízkém okolí mého bydliště cca 3 kamery (netuším k čemu přesně slouží). Takže mapka je t sice užitečná, ale rozhodně ne kompletní.
Vzhledem k tomu, že ty kamery jsou nainstalované tak, že vás 1. nasnímá zepředu a 2. po pár metrech zezadu tak jsou způsobilé měřit rychlost. A to na principu úsekového měření rychlosti. Zcela jistě budou i zaznamenávat projetí na červenou. Kdyby nebyla čitelná přední značka, majií zaznamenánu i zadni.
Nevím čím to je, ale najednou odkaz funguje. (Že by ho mezitím admin opravil manuálně?)Nejaky Sysel (systemovy uzivatel) to opravil. Take mi opravil ten odkaz v mem prispevku (puvodne jsem se tam preklepl a opravil to v druhem prispevku, ktery ten zmizel a v prvnim je ten odkaz opraveny).
Taky se na téhle otázce trochu přiživím. Už dlouho si lámu hlavu, co je tohle za zařízení. Vyskytuje se převážně v těsné blízkosti řízených křižovatek, ale i jinde. Vždycky je směrováno do silnice.
Zajímavé. Mohlo by to být dálkové ovládání semaforů. Když se přiblíží auto s právem přednosti v jízdě, tak se přepne semafor na červenou ze všech stran. To je však jen má úvaha.
V 80. letech byly nainstalovány na křižovatkách v Brně indukční smyčky v silnici před křižovatkou, v autě (např. hasičském) měli vysílač a když přijeli naskočila ze všech stran červená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.