Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna střední školy na začátku druháku?

Od: ardyv odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, je mi 16 let a chodím na SPŠE Ječná do druhého ročníku, ale už v prváku jsem cítil, že škola pro mně asi moc není, ale řekl jsem si, že to ještě zkusím. Teď jakmile vejdu do školy a započne hodina, tak to je ještě horší...
Řekl bych, že na školu jsem šel spíše kvůli tomu, že tam byl i můj bratr, ale také jsem si myslel, že mě to bude i bavit. Mohlo by to být i horší, ale jen bych chtěl vědět někoho se zkušeností jestli je lepší v případě, že vás škola hrozně nebaví to překousnout a dodělat jí, nebo přejít.. Kdybych měl přejít, tak bych si představoval, že bych šel asi na OA (obchodní akademie), ale zase takhle na začátku školního roku by to mohl, nebo by spíše byl problém. Uvědomuju si, že bych musel začít znovu od prváku což se mi taky zrovna moc nechce, tak kdyby tu byl někdo s takovou zkušeností, tak bych byl vděčný za odpověď.

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

No, jestli k tomu mas takovyto odpor uz prvni den skoly, tak to fakt podle me nema cenu. To ty dalsi 3 roky nevydrzis.

Prave proto, ze je zacatek roku, tak si myslim, ze je docela dobry cas se rozhlednout, co to obnasi zmenit skolu. Kdyz to zvladnes do 2 tydnu, tak se zaradis do noveho kolektivu prvaku na OA a zacnes stejne jako oni od zacatku. Oni jsou tam novi, ty tam budes novy, nikdo se tam nezna a budou stejne vyjeveni jako ty.

Doporucil bych, aby se do toho vlozili tvoji rodice a zasli s tebou za reditelem SPSE a OA a zjistili, jak to nejrychleji zaridit, jestli to vubec jde, jestli OA ma volne misto v prvaku atd.

Kdyz to budes vsechno zjistovat sam, tak se v tom nejspise zamotas, nebudes vedet co, jak a kde a nakonec ti utece ten zacatek roku, bude rijen nebo listopad a to se pak prestupuje uz dost tezko.

ardyv
hodnocení

No mámě už jsem nepřímo naznačoval, že bych ji zkusil změnit, jednou jsem se o tom s ní i nějak bavil.. Je učitelka a řekla mi, že to bylo moje rozhodnutí, tak ať se s tím nějak poperu. Je fakt, že na jednu stranu pravdu má a myslí si, že k tý škole mám špatnej postoj, ale nevim jestli bych pokračoval, jestli bych se přes to nějak přenesl a zkousnul to.

luke237

Neztracej cas. Ten obor a skola te vylozene nebavi a pravdepodobne to ani nebudes schopny dodelat nebo to prolezes s trojkama a ctyrkama, nic si z toho neodneses, v zivote to delat nebudes a nic jineho pouzitelneho se tak behem tech 4 let nenaucis.

Zacnete s tim shanenim informaci co nejdrive, nejlepe hned zitra. At mama zavola rediteli OA, jestli by neco takoveho slo udelat, jestli ma volne misto, jak se to dela, co se musi udelat atd. Predpokladam, ze mas na OA vyhlednuty obor (jestli ne, procti si web OA a najdi si, jake obory tam maji).

Jak jsem ale psal, zacni ZITRA! Chces to uzavrit co nejdrive, aby jsi zameskal co nejmene na OA a mohl se zaradit zrejme k ostatnim prvakum co nejjednoduseji.

Jestli bude prestup primo do druhaku mozny, to nevim. To asi budou potreba nejake rozdilove zkousky (vice rekne reditel OA tvoji mame zitra po telefonu nebo pri osobni navsteve odpoledne). Jestli ty rozdilove zkousky nebo podminene prijeti do druhaku bude mozne i ted po zacatku noveho skolniho roku, to nevim. To vi nejlepe prave reditel(ka) OA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]