Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Bratr mi přinesl zesilovač od známých že jim prý nefunguje. Znamý říkal že ho manželka při ůklidu vsunula z police aby mohla utřít pracjh a došlo k vytržení drátů a odpojení napajecího kabelu. Když jsem zesilovač dostal do rukou, otevřej jsem ho a hned jsem rpoměřil pojistku a hle je spálená! Radši jsem jí ještě vyndal abych se oprvdu přesvědčil a opravdu je to tak. tak jsem měřim impedanci mezi držákem pojistky a druhou fází a hle bylo tam při zapnutém vypínači 12 Ohmů a po vypnutí vypínače tam žádný odpor nebyl tak jsem vyloučil Zástrčku a vypínač. mezi zátrčkou a trafem není žádná filtrace tím myslím žádné kondenzátory a pod. Nuže jsem změřil samotný primár trafa a má těch 12 Ohmů. Ale nejsem si jist zda-li to není jaksi málo, co si o tom myslíte Vy?
doplněno 02.12.12 13:53:Tady je obrázek abyste věděli jak jsem to s tím měřením myslel, doufám že to bude k přečtění (na tom obrázku).
To netuším. Zkusím se juknou na internet. Je Od firmy Technics, typ je zřejmě SU-600, VIZ foto, nejsem si jist.
doplněno 02.12.12 13:58:ááá foto se nevložilo tak tedy druhý pokus...
No, Technics nebude žádné chrastítko a šeptátko, takže těch 12ohmů by mohlo být zcela v pohodě
Pokud se prach utíral při zapnutém zařízení a přitom došlo k vytržení kabelů tak se mohlo stát lecos. Dal bych tam novou pojistku a udělal pokus. Pokud se spálí zase, tak pak má cenu pátrat
Tak experimentuj až budeš mít správnou pojistku :D
Nebo udělej jak říkají Rusové "papróbovať na dym" , dej tam pojistku a zapni, to odkud se začoudí bylo vadné Nebo se nezačoudí a vše bude v pohodě, vyzkoušíš jej, pak si kup správnou pojistku dej jí tam a zesilovač vrať majitelům.
Jelikož zesilovač není tvůj, tak tento postup nedoporučuji
dx.com/... Chvíli trvá, než to přijde (klidně i měsíc), ale nekup to za tu cenu (v GESu totéž stojí přes 400 Kč)
az ti nova poistka opet vyleti,vecsinou je na vine koncovy stupen,ked ho premerias,urcite bude v skrate...Ja mam nieco take od firmy SONY,...aj v mojom pripade to bol koncak...koncak je vlastne ten velky inegrovany obvod na velkom chladici...ine sa na takychto veciach v podstate ani nema co pokazit...
doplněno 08.12.12 14:44:vidm,ze tam budes mat hybridny koncak rady Sanyo STK ... tieto integrace najdes asi v kazdom zosilovaci...
Jestě že bratr pracuje ve skladu a maj tam všechno možný pojistku sehnal a (tu správnou) mrsknul jsem jí tam a hle ono to fungovalo... i se zátěží tak si ho zase odnesl ke známým... :D . Mimochodem by mne zajímalo čím se to mohlo stát... Nemohlo se tam stát třeba to co se stává když občas nějakým spotřebičem vyhodíte pojistky přitom mu nic není, nevím jak se tomu jevu říká ale vím že se to čas od času může stát, nevím jestli mne chápete, ale myslím tím jestli se něco takového nemohlo stát v tom zesilovači ještě před tou pojistkou...
Někdo tam možná dal slabší pojistku.
Jen pár tipů:
1. Pojistka má jinou značku (viz níže) ty jsi nakreslil zlomemý rezistor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.