Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám v pracovně bodový reflektor s GU10 žárovkami, osadil jsem je LED žárovkami ale v noci jsem si všiml že slabě svítí i když je vypínač shozený. Vyřešil jsem to odpojením přívodu do světla než zjistím co s tím. Nevíte někdo čí to může být?
pokud vím, tak je to u led žárovek normální jev. Na přívodních vodičích se indukuje slabé napětí, které je rozsvítí. Není se proč strachovat. Je to opravdu normální.
Pro jistotu bych sahl fázovkou do vypínače, jestli skutečně vypíná fázi a ne nulu - pak by nějaké svody mohly tohle dělat.
Tak jsem to proměřil a opravdu je vypínaná nula. Soudruh elektrikář z ČSSR udělal chybu, teď budu muset najít krabičku a zjistit zda to půjde nějak přepojit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.