Zdravim, našel jsem doma stare videohry a chtel bych si z nostalgie trochu pohrat Jedna se o hry BS-500AS : world-of-games.co.uk/... nenasel jsem k nim zdroj. Mam tady plnou bednu ruznych ale nechce se mi riskovat abych to neodpalil. Co poradite? Muzu zacit od nejslabsiho a testnout to? Co kdyz to prepoluji, na hre neni ani kolik to ma mit voltu ani polarita... Diky za radu. PV
elektroda.pl/... Podle tohoto 9V/1A, ale nejsou si jisti polaritou. Při přepólování, pokud tam nemají ochrannou diodu, to pravděpodobně zničíte. Napětí 9V musíte dodržet, proud musí zdroj dát stejný, nebo větší. Co se týče polarity, osobně bych to raději rozdělal a podle zapojení určil. doplněno 01.09.13 13:53: Vyfoťte co nejlíp a hoďte zase sem. doplněno 01.09.13 13:56: Nejlépe z obou stran tisku.
petrvesely*
DIKY! Rozdelam to rad znovu ale jak to poznam az budu uvnitr?
doplněno 01.09.13 12:30:
Muze to poznat laik, nebo to mam radeji vyfotit a muzu pozadat o radu tady?
Tak zatim zadne info, zdroj co jsem k tomu predpokladal, je nejakej divnej ale jak to rozjedu dam vedet. Vsem diky.
petrvesely*
Zdravim, tak zatim zadny posun, jeden zdroj co jsem mel pri mereni vykazoval nejake podivne hodnoty, pokazde jine a uplne zmatene, a druhy co jsem sehnal, tak ma na sobe napsano 9V dokonce i polarita je ta co potrebuji ale kdyz zmerim co z nej leze tak merak ukazuje 15V... Cim to? Merak je snad dobrej, u tuzkove baterky ukazuje v pohode 1,5. Uz bych to rad rozjel...
laik*
Jestli ma na sobe napsano 9V, ale naprazdno ukazuje 15V, tak to jeste nemusi byt spatne. Treba je jen strasne mekky a pri tech 1A spadne prave na tech 9V.
petrvesely*
Dekuji, jdu hledat nejakou zatez jak pise kolega nize a premerim to.
Zdroj může mít "naprázdno" o něco větší napětí, ale stejnětak může být vadný. Zkusil bych k němu připojit nějakou žárovku nebo motorek a změřit napětí i s tím.
petrvesely*
Dekuji, za radu. je videt ze jsem amater o to vic diky.
A má to nějaký klasický napájecí konektor (díru s kolíkem), nebo něco extra? Pokud obyč, zkusil bych jít od 5V pomalu nahoru max tak do 12. Na hodnotě kdy se konzole zapne bych skončil.
Dohledat na internetu, co je originální napájecí adaptér zač se mi bohužel nepodařilo.
doplněno 01.09.13 11:51:
Ještě lepší by bylo to rozdělat a podívat se, jestli to má alespoň nějak řešenou ochranu proti případnému přepólování.
doplněno 01.09.13 11:59:
Graetz na vstupu je jistota
petrvesely*
Graetz na vstupu je jistota -- no kdyz ale ja to nepoznam, rozdelany to bylo hledal jsem tam hodnoty toho napajeni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.