Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Chtěl bych vás požádat o radu. Pořidíl jsem novou televizi (širokoúhlou Panasonic TH 42pz80E) a satelit CS Link (přijímač Mascom 1110 cr-ci Mk II) a mám problém. Pokud jde do televize signál pozemního analogového vysílání (z běžné antény), pak je vše v pořádku, TV správně přepíná formáty (4:3 - 16:9) - ověřeno na televizních novinách TV Nova. Pokud však pustím do TV signál z satelitu (přes scart), pak TV přestane přepínat formáty a pokud jej přepnu ručně (do 16:9), tak je sice obraz roztažen přes celou šíři obrazovky, ale je opravdu roztažen (tzn. kruh se zobrazuje jako elipsa) a na obou krajích naopak ořezán (z loga "nova" se zobrazuje jen "a". Prosím poraďte, jak nastavit TV či satelit, aby se formáty zobrazovali korektně.
Předem Vám děkuji.
p.s. omlouvám se, pokud jsem náhodou položil dotaz, který tu už byl.
Někde v menu (setupu) satelitního přijímače bude nastavení výstupního formátu obrazu (4:3,16:9)Jak je ten satelit připojenej? Koax nebo scart?
V původním příspěvku je zmíněno připojení přes SCART, takže přepínání by měl zajišťovat přijímač pomocí signálu na SCARTu. Nutná podmínka je nastavení TV výstupu v menu satelitu na 16:9. Jinak to nepojede. Bohužel disponuji jiným přijímačem, takže kde se to zapíná u tohoto přístroje konkrétně neporadím, ale neměl by to být problém najít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.