Nejste přihlášen/a.
Ahoj, není to tak dávno, co jsem se tu ptal na telefon pro kamarádku a teď píšu zase, protože včera z ničeho nic vypověděla službu moje xperia x10 mini pro. Nereagoval na dotyk a všechny pokusy o opravu, včetně kompletní výměny displaye a dotykové plochy z druhého telefonu byly neúspěšné.
A proto bych chtěl poprosit, jestli by mi někdo byl schopný poradit, nejlépe z vlastní zkušenosti relativně levný telefon, který by splnil (nebo lépe přesáhl) následující požadavky:
- Android 4
- 320x480
- 1 GHz
- 512 MB RAM
- 5 MPix foťák s autofocusem a LED
telefon nemusí být úplně nový, beru i lehce používaný, který je ještě aspoň rok v záruce.
Heureku samozřejmě projíždím, ale recenze jsou často velmi rozporuplné a tak nevím co si myslet. Žádného favorita zatím nemám, hrozně se mi líbí Lenovo A660, ovšem kvůli absenci LED přisvětlení, kterou často používám a údajně tragicky počeštěnému systému asi tato možnost padá.
Nebráním se ani čínským (kvalitním!) značkám, ale telefon musí být sehnatelný u nás (za Kč) a se zárukou. Díky moc za případné rady
Xiaomi Hongmi vypadá skvěle, ale obávám se, že u nás to bude oficiálně při nejlepším za 5, možná i za 6 tisíc, a to už si jaksi nemůžu dovolit. Z telefonu samotného bych strach určitě neměl, ale trošku z toho dovozu, hlavně z řešení případné reklamace.
Tak jsem si u nás koupil "oficiálního" číňana a jsem zvědav
Tak se ozývám. Telefon mi dnes přišel a za ty prachy si ho nemůžu vynachválit. Jen jedna věc mi vadila, a to "Huawei" prostředí, kdy telefon nemá žádné menu, ale všechny aplikace jsou shromážděny na "plochách". Tohle mi nevyhovovalo, tak jsem si stáhnul jiný launcher (konkrétně Launcher Pro, který jsem používal i na předchozím telefonu) a teď mám telefon upraven k obrazu svému
Při více spuštěných aplikací zároveň se lehce zadrhává, ale to se u telefonu s 512 MB RAM dá očekávat.
Jinak spokojenost
tento má od výroby 4.1.1 s nadstavbou EmotionUI 1.0. Dole čtyři pevné ikonky a několik (od výroby 5) ploch posetých ikonkami aplikací, menu žádné.
Což se mi nelíbilo, teď mám plochy tři, na nich jen to nejpoužívanější a zbytek v běžném rolovacím menu
vždyť tu nikdo nenapsal nic negativního jenže mně osobně nevyhovoval systém přehledu aplikací, tak jsem ho jednoduše nahradil jinou "plochou" volně staženou z Google Play
jj, já mylsel jako, že tlf. "nestíhá,seká"
jak je to prosím s navigací? - fakčí?
načítání internetu? - je to v poho?
co třeba hry?- např. Pou, Angry Birds,Surf Subway apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.