Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte telefon do 3500 Kč

Od: mikihans® odpovědí: 14 změna:

Ahoj, není to tak dávno, co jsem se tu ptal na telefon pro kamarádku a teď píšu zase, protože včera z ničeho nic vypověděla službu moje xperia x10 mini pro. Nereagoval na dotyk a všechny pokusy o opravu, včetně kompletní výměny displaye a dotykové plochy z druhého telefonu byly neúspěšné.

A proto bych chtěl poprosit, jestli by mi někdo byl schopný poradit, nejlépe z vlastní zkušenosti relativně levný telefon, který by splnil (nebo lépe přesáhl) následující požadavky:

- Android 4
- 320x480
- 1 GHz
- 512 MB RAM
- 5 MPix foťák s autofocusem a LED

telefon nemusí být úplně nový, beru i lehce používaný, který je ještě aspoň rok v záruce.

Heureku samozřejmě projíždím, ale recenze jsou často velmi rozporuplné a tak nevím co si myslet. Žádného favorita zatím nemám, hrozně se mi líbí Lenovo A660, ovšem kvůli absenci LED přisvětlení, kterou často používám a údajně tragicky počeštěnému systému asi tato možnost padá.

Nebráním se ani čínským (kvalitním!) značkám, ale telefon musí být sehnatelný u nás (za Kč) a se zárukou. Díky moc za případné rady ;)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Huawei Y 300? co tento?

stirecek*
hodnocení

2x
Ja mám huawei Ascend g300 a nemůžu si stěžovat. Baterka má velkou vydrž. Ale uz jsem ti psal minule - XIAOMI HONGMI. Dá se koupit do čtyř tis i s případným proclenim . Záruka je rok. Pokud budes využívat data - 3g, dej si pozor,některé podporují jen čínskou sít. Ale v průběhu listopadu se maji vozit i do Evropy a tyto tel uz budou 3g podporovat. Jde jen o to, za jakou cenu budou v prodeji.
hodnocení

Xiaomi Hongmi vypadá skvěle, ale obávám se, že u nás to bude oficiálně při nejlepším za 5, možná i za 6 tisíc, a to už si jaksi nemůžu dovolit. Z telefonu samotného bych strach určitě neměl, ale trošku z toho dovozu, hlavně z řešení případné reklamace.

Tak jsem si u nás koupil "oficiálního" číňana a jsem zvědav :)

hodnocení

Pánové, jsem rád že jsme se shodli, nakonec jsem už včera večer objednal Y300 :)

stirecek*
Ten bude dobrý, akorát prý nemá gorilí sklo. Pak dej vědět jak to jede.
hodnocení

Tak se ozývám. Telefon mi dnes přišel a za ty prachy si ho nemůžu vynachválit. Jen jedna věc mi vadila, a to "Huawei" prostředí, kdy telefon nemá žádné menu, ale všechny aplikace jsou shromážděny na "plochách". Tohle mi nevyhovovalo, tak jsem si stáhnul jiný launcher (konkrétně Launcher Pro, který jsem používal i na předchozím telefonu) a teď mám telefon upraven k obrazu svému :)

Při více spuštěných aplikací zároveň se lehce zadrhává, ale to se u telefonu s 512 MB RAM dá očekávat.

Jinak spokojenost :)

doplněno 11.10.13 23:36:

tento má od výroby 4.1.1 s nadstavbou EmotionUI 1.0. Dole čtyři pevné ikonky a několik (od výroby 5) ploch posetých ikonkami aplikací, menu žádné.

Což se mi nelíbilo, teď mám plochy tři, na nich jen to nejpoužívanější a zbytek v běžném rolovacím menu :)

stirecek*
Já normálně mám menu,na plochu si vytáhnu app které chci. Možná uz to mají zase jinak. Ja ještě nemám verzi 4.0, na starší je telefon svižný, proto jsem novou ani nestahoval .
doplněno 12.10.13 00:00: Tu nastavbu mam taky, pět ploch a menu. Dole čtyři ikony, z nich tři se dají odstranit, měnit ... Jedna je pevná a to je to menu. Tam si můžu plochy přidávat dle libosti.

hodnocení

0x

no a já o něm vážně uvažuji, moc teda nadšený z vašich ohlasů nejsem :(

hodnocení

vždyť tu nikdo nenapsal nic negativního :) jenže mně osobně nevyhovoval systém přehledu aplikací, tak jsem ho jednoduše nahradil jinou "plochou" volně staženou z Google Play :)

jj, já mylsel jako, že tlf. "nestíhá,seká" :(

jak je to prosím s navigací? - fakčí?

načítání internetu? - je to v poho?

co třeba hry?- např. Pou, Angry Birds,Surf Subway apod.

stirecek*
Nic se neseka , vsecko fachci jak má. Akorát hry nehrajou, tak ti neporadím :)

aha tak to by asi dcerka neměla radost :(

stirecek*
Oprava: hry nehraju ,ale v telefonu jedou :)

:) jupí, a displej mobilu je spíše takový matný,že?

barvy nejsou nic moc,že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]