Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MĚNIČ 12V-230V minimálně 1500W

Od: prskac1* odpovědí: 11 změna:

Zdravím rádcové,

teď se na Vás obracím já s prosbou o radu.

ZKUSÍM PO LOPATĚ NAPSAT O CO JDE.

Jedná se mi měnič napětí napájený 12V, potřebuji ho napájet akumulátorem.

Bude napájet záleskové světlo pro fotografování a to s výbojkou 1000W.

Jedná se mi o to jestli je možno něco takového vyrobit, či je k dispozici nějaká stavebnice popřípadě plánek pro výrobu(schéma).

Otázka zní jakou kapacitu baterie bude třeba Ah pro cca 300-400záblesků.

Jedná se hlavně o váhu, protože akumulátory 12V 12Ah mají zhruba 4KG.

Pokud potřebujete ještě nějaké info pište - doplním...

doplněno 27.08.13 09:56:

Popřípadě koupit hotový třeba tento:

puhy.cz/...

a zda to třeba tyto akumulátory zapojené paraelně ustojí.

gme.cz/...

doplněno 27.08.13 09:57:

Nebo doporučte , čím by to šlo živit. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Na co 1,5 kW? Pokud je to blesk, tak předpokládám, že se napřed pomalu nabije, k čemuž nepotřebuje tak velký proud, a pak se vybije přes výbojku při odpojeném zdroji.

Dej sem odkaz na ten blesk.

doplněno 27.08.13 10:27:

1k Ws / 2 s = mělo by stačit 500 W, pro jistotu aspoň 750, např toto.

Kapacita: 400 * 1k Ws = 400k Ws = 111 Wh / 12 V = cca. 10 Ah, radši 15+ (kvůli ztrátám).

Stad to mám dobře...

prskac1*
hodnocení

twinkleshop.cz/...

Jde o to aby ten zdroj zvládl minimálně 300-400záblesků.

doplněno 27.08.13 10:14:

Výbojka 250W...

Jak píše praivo, tak silný měnič je zbytečný.Bylo by potřeba zjistit jeho spotřebu při nabíjení, rozhodně to nebude 1500W.

doplněno 27.08.13 10:39:

Můj externí blesk se nabíjí necelé 3s ze 4 AA článků, udělám mnoho desítek záblesků a má tak 300Ws

hodnocení

2x

Pokud blesk vyzařuje 1000Ws a nabíjí se 3 vteřiny, tak zdroj by měl být nějakých 300-400W, ale asi bude stačit i méně protože bude pracovat jen vždy jen ty 3 vteřiny.

prskac1*
hodnocení

Dobrá vemme tedy zdroj 600W - s rezervou.

Čím ho tedy napájet? Jakým akumulátorem?

doplněno 27.08.13 10:32:

Tady odkaz na originál zdroj: Tolik se mi opravdu nechce dávat. Je to celkem pálka.

photoneurope.cz/...

praivo*

Má tam 2-3 vteřiny, takže radši mnou odkazovaný 800W. Kapacitu baterie jsem ti taky napsal.

doplněno 27.08.13 10:39:

*tam uvedeno

doplněno 27.08.13 11:18:

Nemůže, olovo paralelně zapojit nemůžeš.

prskac1*
hodnocení

O.K. Díky moc vyzkouším, jen ještě dodám- použil bych tyto dvě baterie paraelně,podle mě budou na tom proudově líp než jedna 15Ah. Může být?

gme.cz/...

hodnocení

0x

Když jeden záblesk je 1000Ws, tak 300 záblesků bude 300000Ws = 83 Wh. Při 12V je třeba 83/12 = 7Ah. Pravděpodobně více - ztráty, snižování kapacity a pod

prskac1*
hodnocení

Takže zdroj bude celkem předimenzovaný takže by měl vydržet i více, ztráty samozřejmě beru v ůvahu.

Děkuji všem za rady.. *placni*

hodnocení

0x

Asi by bylo dobré uvést konkrétná typ blesku. Je celkem mepodstatné, že výkon krátkého záblesku je 1000W. Důležitý ke max příkon.Na štítku má určitě uvedený max odběr, popř. je tam nějaká pojistka. Pokud je na vstupu např pojistka 0,5 A, tak by měl stačit i měnič do 250 W.

prskac1*
hodnocení

Tyto info musím ještě konkretně zjistit přímo na zařízení,ještě jsem se k tomu nedostal,ale mockrát díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]