Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr laciného mobilu s GPS

Od: jirka599 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych si koupit nějaký starší mobil s GPS a větším displayem. Věnuji se geocachingu a kladu důraz na dobrou GPSku (samostatnou bez nutnosti připojení k internetu), ale nechce se mi kupovat jen čisté GPS zařízení, jelikož nějaký lepší mobil by se mi hodil. Zamrzl jsem na Sony Ericssonu G502.

Velkým omezením je cena. Rád bych co nejlaciněji, tak do 1500 Kč. Nevím jestli je to vůbec reálné, ale víc bych do toho dát nechtěl.

Líbí se mi Garmin ASUS Nüvifone M10 nebo něco na způsob tohoto, ale koupit to do 1500 Kč je asi nemožný. :-D

Je možné sehnat do této cenové hranice něco solidního, popřípadě s čím máte dobré zkušennosti?

Díky za každý tip.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

2x

Do takové ceny sotva seženete dotykový telefon, natož se slušným androidem a schopnou GPS.

Kdyby jste hledal do 3tis. tak už by se dalo něco slabě vybírat.

Jinak do těch 1,5tis snad jedině bazar... a jetě s možností že vás někdo oj...e, a budete bez peněz, a bez telefonu.

pfpetr*

vlastním nokii e52 je vybavena navigací nebyl problém do ní nahrat jinou navigaci ale do auta podle mě by tam šla dohrát i pro pěší ale byl by to mobil z bazaru a cca 2000

hodnocení

2x

Zkus třeba tenhle mobilni-telefony.heureka./... Bývá v OKAY v akci za 1500,-

zvidavajanca*
hodnocení

2x
Na Geocaching doprucuju telefon s Androidem (klidne to, co tu radi) do toho Locus (zdarma, pripadne placena PRO verze za cca 200,-) do nej offline vektorove mapy (na netu ke stazeni zdarma) a zadny net neni treba...
Jinak signal na telefonu v horsich podminkach (les) nic moc, les po desti vpodstate bez signalu. Na zacatku leta jsem si koupila Garmin Oregon 300 za 2500 a je to s presnosti dost jinde.
Postupne jsem zacinala s telefonem, potom s telefonem a BT GPS modulem a skoncila jsem u Garmina - s signal lepsi a lepsi.
Ale telefonem (pokud ho chcete jako telefon) neprohloupite a casem treba poridite neco lepsiho, ale 1500 je dost mala suma.
doplněno 24.08.13 21:21: Osobne bych nesla do Nokie, zaspali s operacnim systemem dobu a rozumnou aplikaci na Symbian neznam, na Windows Mobile neco je, ale nemam zkusenosti.
Samsung je co se tyce dotykovych telefonu opravdu dobra znacka.
jirka599
hodnocení

Máte úplnou pravdu. Jsem rád, že tu také někdo kešuje.

V podstatě chci sfouknout dvě věci jednou ranou. Zaspal jsem trochu dobu a pořád funguji na starším mobilu, který využívám jen na volání a jelikož nemá až tak špatný foťák i na focení. Přemýšlel jsem zdali nekoupit přímo GPS, kamarád si také koupil Oregona a kešovali jsme s tím a je to hodně hezký. Jiný známý má zase GPS v nějakém HTCéčku a kešuje se s tím také velice dobře. Chtěl bych zkusit nějaký ten mobil a časem se uvidí.

Jak tady píšete, tak 1500 Kč je málo s čímž souhlasím. Jako vrchol bych viděl tak ty 2000 Kč, ale dál už vlak u mě asi nepojede.

Pohlídat si tady i ten OS je docela moudré, díky za rady.

Kdyby jste měli další nápady a rady, neváhejte a pište.

Díky

zvidavajanca*

Jestli chceš ještě nějaké tipy od geocachera, klidně piš na zvidavajanca@seznam.cz... Můžem to probrat.

Psat to tady je asi zbytečné, geocacheri mají svůj virtuální plácek na dotazy (ale tam snad každého raděj prvně pověsí, protože se nemá ptát, ale googlit)

jirka599
hodnocení

Občas hledám a narazil jsem na toto. Máte někdo zkušennost?Samsung S5620 Monte
zvidavajanca*

Vzhledem k tomu, že nemá Android, ale nějaký OS označený jako "nestandardní" tak bych do toho nešla. Nemusíte do toho sehnat rozumnou aplikaci na Geocaching - tedy pokud si ji neplánujete napsat sám.

hodnocení

0x

a co takhle Samsung Galaxy Pocket GT-S5300.Je to dotykáč s androidem 2.3.6. Má GPS a myslím jako nový v akci se dá snad i pod 2000kč!

doplněno 24.08.13 20:23:

PS ale na navigaci musí být i přístup k internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]