Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie na display fotoaparátu

Od: martisns odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu zkušené fotografy, mám nový "profesionální"kompakt od Canonu s výklopným displayem (tj. lze display otočit tak, že ho chrání zadní strana těla) a uvažuji o koupi ochrané folie - datart.cz/... a následném upravení velikosti.

Otázka směřuje k tomu, má vůbec ohraná fole smysl? Jak to bude pod ní vypadat, až ji po čase sundám?

A jak byste čistili "bezpečně"display na fotoaparátu. Zatím čistím jemně suchou nano utěrkou za 15 Kč, v specializovaném obchode mi poradili obyčejnou okenu z drogerie, ale mám z toho trochu strah? Poraďte - děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

S ochrannou fólií by neměl být problém, čistit můžeš vlhkými ubrousky na brýle.

mowla*
hodnocení

0x

U folie na display si dej pozor, aby byla - pokud možno, matná (lesklá ti zhorší pozorovací podmínky v závislosti na světelných).
1. ochranná folie smysl má - proti mechanickému poškození
2. až ji sundáš (a pokud nebude ´proražena´ či prošoupána), bude pod ní netknutý display - jako nový
3. "obyčejná Okena" neuškodí - ale nesmí ti kapalina zatéct dovnitř displaye, samozřejmě existují i ´speciální´ čističe (fungují na display cca stejně, jako ta Okena)

hodnocení

0x

Matná fólie snižuje kontrast a má snahu "rozbíjet" subpixely displeje, jediná její výhoda je že na ní nejsou tolik patrné otisky.

Kvalitní lesklá je lepší. Já jsem to řešil tak, že jsem koupil fólii na tablet od fy CELLYDESIGN a tam jsou dvě velké kvalitní fólie matná a lesklá. Tu jsem nastříhal a vybavil jí všechny displeje v domácnosti a blízkém okolí, které jsou vystaveny nebezpečí poškrábání. Vyzkoušel jsem obě a ta lesklá je rozhodně lepší, matná se osvědčila na dotykovém mobilu, je lepší na dotyk a neupatlá se tolik, ale interference se subpixely je zřetelná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]