Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vlastním kartáček Oral-B trizone 5000. Vzdcky si s ním vyčistím zuby a po každém vyčištění je hned vybité. Jak je to možné?
Děkuji
Možné to je z několika důvodu:
- slabá kapacita baterie
- dlouhá doba používání (čištění zubů)
- stará baterie, která se již nenabije, popř. neudrží tak "vysokou" kapacitu nabíjení (v podstatě viz. první bod)
- špatný kus (buď baterie, či i kartáček - odebírá víc, než by měl)
- něco jiného, co mne nenapadlo a tak jsem to nejmenoval
Jak dlouho ho necháváte na nabíječce? Toto mi udělá, když ho nechám jen hodinku. Když ho nechám na nabíječce přes noc, vydrží asi 5- 6 dnů. Méně, když na něho tlačím a on musí podat větší výkon.
Kartáček je zcela nový, v nabíječce ho necháváme dlouho, ale třikrát si s ním vyčistím zuby po 5 minutách a už je po něm...
15 minut je na takovou věc docela dost, ani se nedivím, že déle nevydrží. Kdyby tam dali větší baterii, tak by se nikdy nestihla plně nabít (tyto nabíječky nabíjí veeelmi pomalu). Kup si za pár korun normální kartáček a budeš mít po starostech
Moment, ty máš tohle? Ten má udávanou výdrž dvojnásobnou (za tu cenu...), ale musí se nabíjet 17 hodin, což asi nedodržuješ, tudíž by ta polovina byla celkem reálná i bez závady.
Jasně že se nabíjí pomalu, je to z důvodu bezkontakního nabíjení (cívka v podstavci, 2 cívka v kartáčku, jádro tvoří vzduch, resp. plast)
Takovýto transformátor má docela malou účinost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.