Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám RC loď katamarán, loď je z balsy, je osazena motorem řady Mig 480 8,4 - 12V s vodním chlazením, mám 2 akumulátory jeden nimh 9,6V 1100Ah, druhý li-pol 3 článek 11,1V a regulátor 32Ah, když jsem tam měl tu lipolku, tak mi ten regulátor vzplanul, ještě že ta loď byla už kousek od břehu, neví někdo čím by to mohlo být a kdybych tam dal větráček bylo by to lepší? Děkuji
na regulátorech se uvádí pár hodnot, co umí. Mj jaký typ baterií a kolik V utáhne vč maximálního zatížení (A).
Zvýšením napětí na 12,6 (3S x 4,2V - při plném nabití) už mohlo být přes čáru vč toho že i motor si mohl vzít více šťávy resp NiMH mu tolik vzít nedovolila, ale Lipol ho už neomezovala a dala mu o co jsi řekl a už to bylo tolik A, že to neustál.
doplněno 20.08.13 15:02:regulátor 32A měl stačit, někdo bere pro 2 tyto motory regulátor 50A... tak se zdá, že prostě uměl jen 12V a 12,6V vč zatížení ho poslalo do háje.
sorry 1100mAh = 1,1Ah a nový už jsem koupil
koupil jsem ten samý, v modeláři a všude řikají že 52Ah už je dost mám regulátor od firmy dsys, mohl bych tu lipolku dále používat kdybych nejezdil na plnej?
doplněno 20.08.13 15:16: régl 32Ah tam mám
ten regulátor je super naddimenzovaný, v podstatě mu nedovoluješ vůbec zahřátí... což chválím. Jediná zrada je vodotěsnost/vodoodolnost. Není dělaný do vlhka, takže to vidím, že se do něj dostala voda a proto shořel. Zkus ho nějak zaizolovat.
Pokud se opravdu ani nezahřeje, tak bych ho oplastoval nějakou krabičkou z umělé hmoty a obmáznul silikonem... ale opatrně kontroluj jeho teplotu, protože v té krabičce bych se nechladil. Na druhou stranu ho využíváš na 30% a určitě nejezdíš pořád na plný plyn, takže by to problém být NEMUSEL.
doplněno 22.08.13 07:56:má tepelnou ochranu,sice na ní nedoporučuji se spoléhat, ale pomůže...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.