Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chci se zeptat co je lepsi na nahraveni videi a foceni,jestli je lepsi koupit video kameru TOSHIBA Camileo P10 nebo fotoaparat SAMSUNG Digimax S500.Jestli ze mate nejake skusenosti tak prosim poradte.
Za kazdou odpoved predem dekuji.
2x
Digimax má rozlišení videa : 640 x 480 / 3O fps a foto : 2592x1944
a Camilleo video : 1440 x 1080 / 3O fps a foto : 3200 x 2400
Pvní je primáeně foťák a druhý zase kamera. Osobně jsem měl podobné zařízení jako Camilleo (Sany Xacti) a s fotografiemi jsem moc spokojený nebyl. Video ušlo. U foťáků typu kompakt zase video špatně obsluhovatelné (zoom atd.)
2x
Ani jedno. Podobnou kameru mám pro natáčení videa z RC modelu - na takový účel je celkem v pohodě (s ohledem na cenu) ale pro normální natáčení je to mizérie.
.
Ten foťák zase točí v nízkém rozlišení, takže kvalita nic moc. Navíc pochybuji že v průběhu videa ostří.
.
Navíc oboje jsou staré typy, které koupíš maximálně staré po bazarech. Dnes "za pár korun" koupíš lepší nové. Jinak obecně - i když dnešní foťáky umí už video natáčet dobře, tak pokud ti jde opravdu o natáčení tak je pořád lepší pořídit kameru. Lépe se ovládá a je na ten účel praktičtější.
V průběhu videa ostří i ta největší plečka, co ale nedělá každý fotoaparát je zoomování, to ne každý výrobce dokáže udělat tiché a aby to nerušilo zvuk tak jej radši při točení videa blokují ![]()
Ale je fakt, že z těch dvou navrhovaných bych si taky nevzal ani jeden...
0x
Foťák na točení je nouzovka, není ergonomicky uzpůsobený. Volba je jasná na focení foťák na video videokamera. U univerzálního zařízení je vždy nějaký kompromis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.