Nejste přihlášen/a.
zdravim mame mob. klimatizaci s vykonem 2.600w a kdyz ji dame na max schodi to pojistky kdyz je zapnuta na polovicni vykon tak je vse ok.. ale kdyz se da vykon pres polovinu tka vypadne proud ptam se myslite si ze je vadna klimatizace a nebo ze nedostava dostatek elektriny?
ten co jde ke me do pokoje je B10 ale jinak tam jsou i B8 a B6 jaky je mezi nimi rozdil? diky
V tom že i ta B10 to neudrží... ten se používá snad na jištění světelného okruhu, ale i tato hodnota je možná pokud máte hliník rozvody a "elektrikář" neměl B16.
Mrknětě na průřez drátů, zda li se najde možnost jistič vyměnit...
Také je možné že je zásuvka napájená ze světelného okruhu...
Takze kdyz koupime prodluzovacku co vydrzi vic nez 11 A a zapojime ji vedle do pokoje kde je B16 a natahnem to do pokoje tak vsechno bude ok?
tak jsme to zkusili a zjistili jsme ze pojistky byli spatne popsane a ten pokoj co ma ty silnejsi pojistky je kuchyne a ta uz je dost daleko.. takze jsme nic nevyresili .. nedela se nejaky menic proudu? aby jsme nemuseli menit jistice a vrtat tam zdi ..?
(nemáte do stejného okruhu na tu 10 A pojistku zapnuté ještě něco?)
((já se omlouvám, elektrice vůbec nerozumím, ale opakovaně (čímž myslim několiksetkrát, a hlavně na desítkách různých jističů) jsem si ověřil, že jistič (ať byl jakej byl - i třeba ten euro bílej nebo jakej je háklivější) VŽDYCKY -a po dobu několika hodin- vydržel výrazně víc než maximum - tak o 50 % víc; např 16 A 5 kilo snese, to je ověřeno opravdu nesčetněkrát; viděl jsem i 6 A jak statečně držela asi 2,7 kilo, nakonec teda spadla, ale po vychladnutí byla zas schopná to dlouho držet...), jasně, že to musí být nějaké "normální" spotřebiče, a ne něco s rychlým nebo jakým náběhem - to ta klimatizace je?;
čímž samozřejmě nechci zpochybňovat, že by se měl jistič vyměnit místo trvalýho zatěžování, jen je mi divný, že takovou směšnost neudrží (jestli to teda nemá nějakej ten zvláštní start) ))
Jasně že jistič např. B10, vydrží krátkodobý nadproud. Avšak při 1,45 násobku jmenovitého proudu jističe, jistič musí do 1h vypnout (takže vydíte je tam velké rozpětí doby, kdyz jistič může přenášet vetší, než jmenovitý proud)...--> vypne tepelná spoušť jističe.
Samozdrejme je tam zapojeno spousta veci v tech celkem 3 pokojich ktery jsou na 10A a predevsim pc co ma zdroj 1500W :D jinak ono to jede ta klima ale tak do minuty to padne .. chci se jeste zeptat co se muze stat nejhorsiho pokud tam dam 16A jistic a bude tam ten tenci kabel?
Dobrý den, pravděpodobně pokud máte poloviční výkon tak ještě nedochází k zapnutí kompresoru.
Pokud teda chápu, že poloviční výkon = rovná se nižší nastavená teplota. Pravděpodobně máte
vadný kompresor. Vyhazuje pojistky okamžitě nebo nějakou chvíli klimatizace chladí?
Kdyžtak mě kontaktujte na webu www.servis-klimat/... na webu naleznete kontakt.
Pokud je vadný kompresor tak se nevyplatí klimatizací opravovat, mohl by být vadný rožběhový
kondenzátor kompresoru ten neni drahý cca do 300kč. Závady proč klimatizace vyhazuje
pojistky naleznate na www.klimatizace.b/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.