Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat, zda je možné vrátit mobilní telefon, který jsem koupil asi před třemi dny v jednom nejmenovaným obchodě? Mobil stále funguje, nemá žádnou vadu, ale dal jsem si do něj hromadu souborů, které samozřejmě jdou odstranit a vrátit mobil tak jako byl z výroby (bez kontaktů, zpráv, hudby... ) Tuto otázku jsem položil z důvodu, že jsem při koupi tohoto mobilu udělal velkou chybu a to že jsem koupil mobil, který nemá hodně věcí, ale byl drahý a nyní jsem se dočetl v jednom letáku o jiném mobilním telefonu, který stojí méně a má toho víc, než můj dosavadní.
Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Honza
Při objednání na internetu do 14 dnů od dodání ano, jde ale o nepoužité zboží v původním obalu. Jinak je to pouze na benevolenci prodejce, právní nárok na vrácení zboží a peněz není...
Potom to zkuste uvést co nejvíce do původního stavu, běžte za prodejcem, že si u něj chcete koupit něco dražšího. Potom Vám možná vyhoví a v rámci kšeftu prodá dražší zboží a místo části peněz vezme zpět původní telefon.
Kdyby to dělal jinak, byl by to debil a ne obchodník, a hlavně už by dávno zkrachoval...
Myslím, že jste mě nepochopil/la, nebo jsem to nenepsal, ale tento telefon chci vrátit prodejci, protože mě vevyhovuje a koupit si za ty peníze, které by mě vrátil jiný telefon u jiného prodejce. Ale asi toto jsem nenapsal, za to se omlouvám.
Naopak, Vy jste nepochopil, že pokud by obchodník prodal nové zboží za určité peníze a pak by za ty samé peníze vlastně "koupil" zpátky toto zboží použité, byl by to dement a obchodníkem by dlouho nebyl, protože by velmi brzo zkrachoval, chápeme se už?
Aha, takže jsem to nepochopil vlastně já. Abych to správně chápal, nejde to. 1. by brzo zkrachoval, 2. nebyl by prodejce obchodníkem, ale jakýsi půjčovatelem a 3. zkrátka to nejde a podle toho, co jsem se zde dočetl, tak na to nejsou zákony. Chápu... Děkuji za odpověď.
Nejde o zákony. Obchodník tím, že prodá zboží,tak z tohoto prodeje má marži, zisk, u dodavatele koupí za 4000 a Vám prodá za 5000, litr má doma. Tím, že by zpět přijal telefon a vrátil 5000, přišel by o svůj zisk 1000 korun a navíc by na tom byl ještě hůř než kdyby vůbec neprodával, protože místo nového telefonu má teď použitý!
Ad2) půjčovatelem, ale většina půjčoven je zisková, tenhle obchodník by byl ztrátový, pokud by Vám vrátil plnou cenu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.