Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda někdo neví, proč mi nefunguje duální Skype telefon? (Je nezávislý na počítači) Připojen do DSL routeru fungoval spolehlivě, u wifi je problém. Zadám do něj všechny informace o svém Skype účtu, přesto síť jen hledá a hledá a nikdy nenajde. V čem je problém a jak ho vyřešit? Díky.
Skype hodnoty máš zadané, ale asi jsi nezadal wifi hodnoty pro připojení k domácímu wifi routeru a nebo správně. SSID,heslo,typ šifrování WPA2-PSK,WPA2-AES, MAC filtrace adres, dále budeš muset optimalizovat priority přenosu přes QoS pro ten wifi telefon.
Žádné heslo pro šifrování, MAC atp. po mně Skype telefon nechce. Je to poměrně primitivní zařízení. Obvykle stačí vyplnit hodnoty pro zemi, svoje osobní náležitosti Skype účtu a být připojená, síť si najde sám. Musí být nějaký zásadní rozdíl mezi wifi a DSL v propustnosti pro ten telefon. Někdo mi říkal, že je to v DNS serveru, ale je to určitě tak? V routeru je nastavené DNS univerzální Googlovské. Je snad ještě nějaká jiná hodnota DNS u mého poskytovatele? Co jsem pochopila, tak DNS servery slouží k zjednodušování či pojmenovávání a blíže určování hypertextových odkazů v adresním řádku. Jinak by každý web a htttp bylo jen nějaké číslo IP adresy. Na DNS server ten telefon zrovna kolonku má. Tak nevím...
pokud telefon WiFi podporuje, MUSÍ pro ni mít nějaké nastavení, jinak to fungovat nemůže. Jak by se asi telefon sám od sebe připojil k šifrované wifi síti?
No, pravděpodobně stejně jako počítač ethernetovým kabelem k wifi routeru. Teď jsem se na to dívala, žádné heslo se při připojení počítače k wifi routeru síťovým kabelem nezadává, připojí se automaticky. Totéž se děje i se základnou Skype telefonu. Ta se zapojí síťovým kabelem do routeru. Podotýkám, že základna komunikuje s telefonem dobře. Je to docela složitý. Telefon komunikuje na svou základnu, ta na router, router na svou venkovní anténu a ta na přípojný bod v dosahu. Nekomunikuje základna telefonu s routerem. Ta WEP šifrovaná hesla zadávám, když se napojuji z notebooku v bytě na router vzduchem.
Právě, že musíš ten telefon připojit kabelem k routeru (změny na účtu se vždy dělají přes kabel) a v manuálu si vyčíst IP adresu či jmenou adresu to tvojeho wifi telefonu, kterou pak zadáš do web prohlížeče do PC/notebooku, který máš taky připojen kabelem k wifi routeru. Měl by ses dostat k přihlášení, kam zadáš admin údaje opět z manuálu pokud jsi už neměnil a pak nastavíš wifi parametry pro telefon, které se budou schodovat s wifi parametry routeru. Nebo zadej název wifi mobilu do youtube a určitě najdeš video návod jak rozjet wifi připojení, ale jinak takto se to nastavuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.