Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytit pozemní digitální televizní signál

Od: meger* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupil jsem si přenosné DVD s DVB-T a pokojovou anténou. Žel nemohu chytit žádný televizní program. Asi slabý signál. Existuje nějaká možnost jak ho naladit, Je mi jasné že pořádná externí anténa, ale to jsem si nemusel kupovat přenosné DVD. Je nějaká velmi silná pokojová anténa, která by mi pomohla? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevím jestli pokojovka splňuje tvoje představy přenosnosti. Naprostá většina, né li všechny, má zesilovač a tím pádem potřebuje zdroj a zásuvku.
vaskuli*

A ten zesilovač musí něco zesilovat. Pokud na anteně není signál nepomůže ani 1000dB zisku zesilovače.

Zesilovač antenní se ve většině případů používá k hrazení úbytku signálu (útlumu) na koax. kabelu.Ale ten signál musí na anténě být. Jinak zesiluješ šum a jen šum . 1000x 0 =0!

hodnocení

0x

Zkuste naladit s anténou venku nebo aspoň u okna. Pokud naladí, zkuste anténu přesunout do bytu a v menu přístroje najít zobrazení síly a kvality signálu a hledat použitelné umístění antény.

fribble*
hodnocení

0x

S přenosnou TV a pokojovou antenou toho moc nenaděláte. Při digitál. vysílání chytnete tak vysílač, na který vidíte, ale který multiplex ... Zkuste si pročíst digitalnitelevize.cz/... , tam se toho dozvíte víc, zvlášť pod "přenosné přijímače".

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně není pokojová anténa to pravé.Ale nezoufej!V místnostech bývají místa,kde signál stačí.Při ladění umísti nejprve anténu k oknu,pokud neuspěješ,tak ji posunuj,někdy stačí i o pár decimetrů.Použít zesilovač je skutečně zbytečné,když signál chybí.Já jsem pomáhal mnohokrát při ladění signálu s náhradní anténou i 40 Km od vysílače.

JABRAKA

hujer123*
hodnocení

0x

O jakou jde anténu? jak napájíte zesilovač? Pokud přímo z přijímače, máte v menu povoleno napájení zesilovače? Máte správně nastavebnou polarizaci antény, Například klasický prut ve vertikální poloze přijímá vertikální polarizaci, chcete-li na nej přijímat horizontální polarizaci, musíte jej upevnit vodorovně a kolmo na směr signálu.

hodnocení

0x

Musite si s tim vyhrat. Ja mam v jednom pokoji prijem nic moc na pokojovou antenu a v patre chytam rakousko, slovensko a nas na smotany kus zemniciho dratu, samozrejme odizolovane konce. Bohuzel se obavam, ze Vam ru nikdo neporadi. Zkusil by jsem se obratit na sousedy, jak to resi oni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]