Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jak docílit lepšího televizního signálu. Už od nastěhování mám problém s příjmem televizního signálu, bydlím v přízemí okalového domu a jako první jsem si pořídil pokojovou anténu jelikož naší "chytří" sousedé nechali společnou střešní anténu již před lety uřezat a všichni do jednoho mají satelity. Pokojová anténa však byla příliš slabá (přijímala jen obraz, zvuk ne) i když je na vysílač přímo vidět a je vzdálen asi 4 km. Rozhodl jsem si tedy pořídit klasickou venkovní anténu, která fungovala asi rok a nyní opět nejede zvuk jako u té pokojové. Prosím poraďte co mám udělat pro lepší signál. Dala by se třeba přikoupit ještě jedna venkovní anténa pro zlepšení signálu? Nebo existuje nějaká super silná? Dokud nezavedli ten blbý digital tak bylo vše OK, signál jsem chytil i na malou black&white telku na baterky,která už bohužel ten konektor pro set-top box nemá .Naší velké telce Sony z r.1995 zase strašně ztmavl obraz a scény ve tmě nejsou na digitálním vysílání vůbec vidět.Kdyby někdo věděl co s tou anténou budu moc rad když napíše.Satelit nebo kabelovku nechci, jde to do peněz a já bych stejně těch 500 programů nevyužil.
Já bych jen dodal, že přímá viditelnost na vysílač ve vzdálenosti 4 km zaručuje příjem signálu i na pletací jehlici vystrčenou z okna. Sílou signálu to není. Takže to je přijímačem, jak zde psáno. Nemáte tam blbě nastaveno šířku pásma, když zvuk jde a obraz ne? Má to být 8 MHz.
doplněno 09.08.13 19:35:Tedy obraz jde a zvuk ne...
Dobrý den, říkáte, že máte klasickou venkovní anténu. Není to všesměrová "matrace"? A není snad dokonce s předzesilovačem? To je špatné řešení. Já bych doporučil venkovní směrovou anténu typu "rybí kost" (např. Logaro). Také by se mohl změnit signál z vertikálního na horizontální (nebo naopak), ale to asi ne. Podívejte se i po okolí, jaké tam jsou antény. Zdravím!
Dobrý den, děkuji za cenné rady. Venkovní anténu mám zřejmě tu "matraci"se zesilovačem. Přikládám foto podobné antény: nejlepsiceny.cz/... . V sousedství jsem viděl pár stejných antén jako ta moje, hodně satelitů, ale nejvíce jsem viděl ty antény typu Logaro. To s tou změnou signálu zkusím také až zjistím jak se to dělá. Ještě jednou díky moc za rady.
Ahoj. V týhle věci je dost důležité mít pod kontrolou i detaily, jako jsou veškeré spoje na káblíku už od antény po seťák a do telky. Záleží i na kvalitě a stáří toho kabelu. Bezproblémový musí být i SCART kabel na obou stranách a pořádně držet, být zastrčený ve svých zdířkách. Koncovky v kabelu musí být zapojeny bez doteků stínění na měděný drát uprostřed. Koukni se na antény v sousedství, jak ti už bylo raděno. Dost to napoví o tom, co se v místě používá a nejspíš funguje. Záleží na místě, co se v něm dá všechno pochytat. Jisté je, že fungující anténa je jediný náklad co se jednou pořídí a je na dost dlouho. Ten satelit není špatný, ale dnes už tato sranda bude stát tzv.servisní poplatky 29 Kč měsičně, ročně 348 Kč. Platil jsem to přez TIP Sport. Když v ďolíku není žádný kalý signál, jiné řešení prostě není.
Dobrý den, díky za pomoc. Když nad tím tak přemýšlím SCART kabel se docela viklal :D . Jinak stářím to být nemůže, všechno až na televizi není starší než 2 roky.
Jak lze v dobách digitálního vysílání díky slabému příjmu chytit jenom zvuk nebo jenom obraz? :D
Jo v dobách analogu bylo možné při slabém signálu chytit zvuk a obraz byl nepoužitelný, ale v dobách digitálu je to technicky nemožné, je vysílán MPEG2 (obraz i zvuk zároveň). Pokud je signál slabý začne se obraz rozpadat na kostičky a dle toho vypadává i zvuk. A jak uje zmíněno nademnou, při tákové vzdálenosti od vysílače se musí chytit dobrý signál i na pletací jehlici.
Dobrý den,jak jsem pochopil asi používáte set.box,můžu Vám napsat ,že moc levných značek tuto závadu mělo,že nešel
zvuk.Pokud máte možnost si ho pujčit tak to zkuste. Pokud bydlíte u vysilače tak anténu moc neřešte,stačí obyč.síto bez zesil.
Kdyby byl slabý signál tak to udělá kostičky a nejde obraz i zvuk.Na dálku se nedá radit a u antén zvláště ,a napsat kup si
toto a pujde to
Dobrý den, díky za pomoc. Set-top box mám zn. Ben-sat s USB. Pravda je mě taková možnost ani nenapadla. Anténu mám podobnou téhle: nejlepsiceny.cz/... a nedá se říct, že bych zrovna bydlel u vysílače, jen na něj přímo vidím kromě asi 2 stromů. Rozhodně se zkusím zaměřit na ten set-top box a uvidím, díky moc.
Já bych ti především doporučil,koupit si novou LED televizi,dá se pořídit i do 4 000.Pak už problémy se signálem nebudeš mít.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.