Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit jakou Rc soupravu pro model nákladního auta ze stavebnice merkur. mám vybrané už aku i motory tak potřebuju podle nich vybrat.a dal bych přednost volantovému než pákovému RC, ale taky mohou být.
motor: (2X pohon spojené ) (1X řízení přední nápravy) (1X vykládání vleku)
aku: battery.cz/...
motor: merkurtoys.cz/...
1. Na baterku se vy*er, dej tam tu, na kterou jsem ti dal odkaz ve tvé předchozí otázce.
2. Motor máš slabý, použij nějaký modelářský.
3. Na zatáčení se používají serva, ne motory.
Shrnutí: Kup se nějaký hotový model, třeba tenhle, sundej z něj kastli a vyrob si nástavbu.
Tu baterku chci nechat, s motorem souhlasím, ale nenašel jsem nízkootáčkový, vše přez několik tisíc otáček za minutu a s převodovkou to má několik stovek otáček (ale kdybys věděl nějakej tak hod odkaz, ale cena do 600Kč)a s tim zatáčenim máš taky pravdu ale bojim se že by to to servo neutáhlo přece to bude mít nějaké kilo na tu nápravu. Ale vče bych potřeboval na stejné napětí(z 12V sady baterií to hodim dyštak přez DC/DC měnič na napěté pro spotřebiče.
S takovou cenou nic kvalitního neseženeš. Kup si odkazovaný model a dej do něj tento motor (pomalejší než originál). Když použiješ modelářské díly (Li-Pol/NiMH baterie, vhodná nabíječka atd.), nemusíš s ničím laborovat a všechno bude fungovat (co se týše podvozku a pohonu). Jestli chceš, dám ti tu odkaz na věci ještě levnější, ale to by už znamenalo menší (zhruba poloviční) podvozek a nákup ze zahraničí.
vše bude vyrobeno ze stavebnice merkur nechci předělávat jiné modely akorát potřebuju poradit stou elektronikou
Z Merkuru to bude těžké a budeš mít problém to vůbec rozhýbat. Pokud chceš dosáhnout použitelného výsledku a nejsi extrémně zručný, udělej to tak, jak jsem ti napsal. Pokud mi nevěříš, zeptej se tady.
Kolik odhaduješ?
doplněno 09.08.13 15:02:Opakuji: Použij hotový podvozek a elektroniku a jen k tomu postav karoserii. Jestli mi nevěříš, zeptej se na tom modelářském fóru (viz odkaz), tak ti to snad vysvětlí lépe.
Třínápravový? Tak tohle doma asi neuděláš, s tím mají problémy i zkušenější, protože na to asi neexistuje podvozek za rozumnou cenu. Jakou velikost si představuješ? Jak bys vyřešil zavěšení kol (aby to vůbec jelo), zatáčení, diferenciály (jinak to nebude správně zatáčet)...? Podívej se na video, jak někdo stavěl Tatru 813 8x8 a přemýšlej, jestli bys to zvládnul taky.
Nebo ještě jedna varianta - Lego:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.