Nejste přihlášen/a.
Ahoj, příští týden valim do Německa, a protože potřebuju nový telefon, napadlo mě podívat se po něm tam.. Sháním něco s klávesnicí i dotykovým displejem, takže asi něco jako Sony xperia pro nebo Motorola.. U nás není výběr a navíc jsou poměrně drahé.. Ale jde mi o to, když dám do toho mobilu naši českou SIM, bude mi fungovat? A když pořídím mobil s androidem, bude tam čeština? Děkuji
Hardwarová klávesnice u mobilu určeného pro německý trh bude mít pravděpodobně trochu jinak některé znaky. Jinak řečeno, po nahrání CZ může dojít k tomu, že po stisknutí hardwarové klávesy "tečka" se napíše třeba "vykřičník". Vím že jsme toto řešili u telefonů Nokia Asha tahaných ze zahraničí šedými dovozci, trochu to ztěžovalo ovládání. Fungovat telefon s českou SIM samozřejmě bude. Osobně bych doporučil se hardwarové klávesnice vzdát, je to už dnes přežitek. Psaní čehokoliv na moderním velkém, řekněme 4" displeji není problém.
HW klávesnice přežitek není, rozhodně se na ní píše pohodlněji a rychleji, to potvrdí každý kdo takový mobil měl. Xperie s klávesnicí nemají žádný problém, ať jsou koupeny kdekoliv na světě, po přepnutí na CZ budou klávesy sedět tak jak mají.
doplněno 04.08.13 22:20:Mobil z výsuvnou HW klávesnicí se při psaní lépe drží a je k dispozici pořád celý displej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.