Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panasonic TX-L42E6E

Od: pontee* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se Vás zeptat na Vaše názory a zkušenosti s LED TV Panasonic TX-L42E6E. Dá se považovat za kvalitní TV. A myslíte, že budu ošizená, když si pořizuji novou dražší TV, která nemá 3D? Myslíte, že je to škoda, že by to mělo být?

Děkuji moc.

doplněno 02.08.13 21:11:

Oprava: Dá se považovat za kvalitní televizi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se na recenze viz odkaz a uvidíte sama, že nejsou jednoznačně pozitivní.

Potom se rozhodněte. 3D pro běžné vysílání není potřeba. Jedině, pokud máte přístroj, který umí 3D přehrávat. Zdravím!

led-televize.heureka.cz/...

doplněno 04.08.13 10:27:

Ještě ke 3D. Já to doma nemám a ani o tom neuvažuji, protože to nepotřebuji. Záleží na tom, jaké filmy sledujete. Na dobré filmy, kde jde ještě o obsah, to nemá význam a na akční novinky nejsem zvědav. Dávám přednost obsahu filmu před akčností a efekty. Klidně se podívám i na ČB film, když je dobrý. Je to jenom názor.

doplněno 04.08.13 10:41:

ladinpraha - jo jo, to doplnění nebyla reakce na Váš příspěvek. Jen jsem chtěl tazatelce napsat, aby si sama zvážila, zda je pro ní 3D důležité.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Máme TV Philips, která 3D umí, ale když jsem to chtěl vyzkoušet, tak jsem na YT našel pouze jedinou ukázku, která skutečně ve 3D byla. Jelikož nehodlám investovat do BR přehrávače a originál filmů, tak je mi to prakticky k ničemu. Ale darovanému koni na zuby nehleď. Výběr TV je jenom na tobě, ty musíš sama posoudit, co využiješ a co ne, ať se to týká velikosti, ceny nebo funkcí. Pro mě má naše TV jenom tu výhodu, že umí přehrávat filmy a fotky prakticky z každého zařízení v domácnosti, serveru, PC, NB a asi i z telefonu.

doplněno 04.08.13 10:37:

Bene, já si TV pouštím jenom k snídani, na zprávy občas koukám v PC. A tak je pro mě výhodné si k snídani pustit třeba nějaký dokument z YT, na který u PC prostě nemám čas.

hodnocení

1x

Panasonic donedávna vyráběl jen plazmové televize, LCD s LED podsvícením bych kupoval spíš u zavedené firmy na tuto technologii - Sony nebo Samsung

pontee*
hodnocení

Děkuji velmi za odpovědi! No z těch negativních recenzí mi vrtá hlavou pár věcí- zmiňují, že jsou tam malé titulky u filmů a že není možnost je zvětšit. Myslíte, že u jiných TV to jde? Ještě jsem neslyšela, že by šlo ovlivnit velikost titulků, ale když si na to tam ti lidé stěžují...

A další- že zde nejsou soubory uloženy v klasikých adresářích, ale je to mišmaš.

A to 3D, myslíte, že by šlo k TV něco později dokoupit, co by umožňovalo sledovat i v 3D? A jestli ano, bylo to hodně drahé?

Děkuji!

ladinpraha*

Pontee, já mám TV Philips, ta umí veškeré systémy 3D přehrávání. Filmy ve 3D se pravděpodobně ve značně omezené míře dají stáhnout z netu. Potom existuje a stále se rozšiřuje nábídka originálních disků blue ray, což je jakési modernější DVD. K tomu ovšem potřebuješ blue ray přehrávač (místo DVD přehrávače) a ten navíc musí umět přehrávání 3D. Cena přehrávače není nijak nedostupná, to jsou podle mě dražší ty blue ray disky s filmy. Ke sledování 3D filmu potřebuješ speciální brýle, dvoje byly v příslušenství naší TV. Můj celkový dojem z této naší konkrétní TV - je nabitá funkcemi a proto veškeré přepínání, dostat se odněkud někam, přepnout program, dostat se do EPG, dostat se do infa, je prostě na můj vkus strašně pomalé. Prostě jsem byl zvyklý na normální TV, která reaguje okamžitě. Nevím, jestli je to vlastnost jenom toho našeho Philipse nebo všech těchto super TV. Jak už jsem psal, já si ji pustím jenom na chvíli k snídani a odpoledne a večer už nemám šanci (ale ani čas). Mám svou TV v PC a s tou si bohatě vystačím.

S velikostí titulků jsem zatím problém neměl, spíš mi vadí malý text u EPG a u infa o pořadech. A zvětšit se text nikde nedá nebo jsem na to zatím nepřišel. Zvětšit se dá sice obraz, ale tím zase přijdeš o titulky, protože se schovají kamsi pod TV.

Ber to jenom jako moji zkušenost, nepatrnou, protože mě vlastně TV vůbec nezajímá. Určitě se ozve někdo, kdo má zkušenost úplně jinou.

doplněno 04.08.13 23:26:

A samozřejmě jsem zapomněl přidat odkaz na přehrávače a filmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]