Nejste přihlášen/a.
Mám od Vodafonu docela dobrý tarif na data. Zatím mám starý mobil a na internet se moc použít nedá, ale chci kupovat mobil nový a vybírám vhodný model. Chci na něm používat internet a zároveň internet nějak sdílet i pro notebook, protože když budu mít u sebe notebook, tak v tu chvíli nepotřebuju internet v mobilu. Zjišťuju, že je několik variant:
1) Pořídit druhou SIM kartu a USB modem k notebooku. To se mi moc nelíbí, budu platit další datový tarif a tahat sebou USB modem.
2) Pořídit mobil s možností wifi AP, tím si z internetu z mobilu udělám wifi a na tu se připojím v notebooku. To je dobré řešení, ale zase to dost žere baterku v mobilu.
3) Není u nějakého mobilu možnost použít ho přímo jako modem? Že by se USBčkem propojil notebook s mobilem a jel přes něj internet?
Dík za info.
Ad 1/ je možné pořídit dvě SIM karty v rámci jednoho čísla.Aktivní je vždy jen jedna SIMka.Nabídka konkrétně od Vodafone.
USB modem není až tak velký,je to v podstatě flashka.
Ad 2/ souhlas,baterka dlouho nevydrží
Ad 3/ skoro všechny novější mobily lze použít jako modem,pouze je třeba příslušný SW pro ntb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.