Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu kupovat do domácnosti novou pračku a ledničku. Prosím, jakou značku doporučujete (obecně) a jakou ne?
Obecně uvažuji o Whirpoolu (dobré zkušenosti), německé značky (Siemens, Liebherr, Electrolux...), co asiaté (Samsung)?
Díky
Není univerzální dobrá značka. Každá umí něco trošku jiného a za jiné ceny. Nemá smysl snažit se mít za každou cenu vše se stejnou značkou... Navíc to německé nebo asijské značky už dávno neplatí. Továrny mají různě po Evropě a ani "německá" značka nemusí být z Německa.
Pak doporučuju zajít do větší prodejny a důkladně si je prohlédnout. Je mezi nimi dost rozdílů (u lednice) ve smyslu rozložení poliček, využitelného prostoru, snadnosti ovládání a podobně. Z těch všech vybrat třeba dva až tři nejlépe vyhovující kandidáty a až pak začít pátrat která z těch značek je "lepší" a která horší. Velké rozdíly v tom ale už nejsou.
.
Ať tak či tak, dnes už prostě stejně nekoupíš nic co bude stejně jako "stará calexka" nebo "tatramatka" fungovat 15 let... Na druhou stranu ty dnešní spotřebiče ale zase stojí zlomek (s ohledem na platy) toho co kdysi.
Podívejte, já tohle chápu, to mi psát nemusíte, já už to i absolvoval. Jenže do čeho nevidím je, jak kvalitně je třeba vyřešený chladící okruh, jak dobrý je kompresor atd. Proto se ptám zde.
Dobrý den, pokud máte hodně peněz a chcete za ně opravdu kvalitu, tak značka Miele. Zdravím!
doplněno 01.08.13 15:03:Výrobní závody jsou převážně v Německu, v Číně jen vysavače, v Rumunsku součástky a u nás pračky.
Tak jsem vybíral, hodnitl, přemýšlel, četl uživatelské názory, četl hodnocení na dTest a nakonec jsem vybral pračku, myčku a troubu Bosch. Indkučníé desku Whirpool.
Ledničku si ještě nechávám, ale viděl bych to na nějaký Liebherr, možná nějaký Siemens? Liebherr namá nějaké extra funkce, ale zase nabízí standardně tři roky navíc záruku výrobce ke dvěma zákonným letům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.