Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vrtačku s příklepem?

Od: biges* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím sháním nějakou vrtačku s příklepem na práce do cihlového bytu, výjimečně nějaké to vrtání do betonu (vím, že je to možné, i když to nejde raz-dva, už jsem tím prošel s Narexkou). Nějaká ta stokoruna u mě nehraje roli, vrtačku bych si rád koupil nyní a měl jí na dlouho, nikdo v okolí pořádnou vrtačku nemá.

Předběžně se kloním k nejsilnějšímu modelu Makity (preferenci této značky mám z pročítání tohoto fóra), jen nevím, jestli rychloupínání či klasiku. (Opět se píše, že ty rychloupínáky už jsou natolik vymakané, že fungují stejně dobře jako ozubená sklíčidla.)

vrtacky.heureka.cz/...

Nevím, jestli by třeba stejně dobře neposloužil menší model (a mohl by se lépe ovládat):

vrtacky.heureka.cz/...

Nicméně třeba v dTestu vychází vychází nejlépe toto od AEG:

vrtacky.heureka.cz/...

Jinak mám električký šroubovák, na to vrtačku nepotřebuji.

doplněno 30.07.13 15:24:

Vrtačku potřebuji primárně pro cihlu, mělo by teda smysl brát vrtací kladivo? Do jaké míry je rozdíl v použití vrtačky s příklepem a vrtacího kladiva při vrtání do běžného zdiva?

Například...
vrtaci-kladiva.heureka.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jindrichtriska
hodnocení

0x

Dobry den,

jako řemeslnik který pracuje s vrtačkou dnes a deně si Vám dovolím poradit.

Osobně mám nářadí pouze od Makity a Protoolu (vyší level Narexu), vrtačku mám PROTOOL a jsem maximálně spokojen.

Doporučuji (obecně) koupit o něco výkonější stroj s plynulou (elektronickou) regulací, upínání je asi pro Vás jedno, profíci berou "klasiku".

hodnocení

0x

Klasická Narexka mi slouží bez problémů 15 let dost tvrdé práce: příklep beton i kámen, vrtání silného železa 13 mm vrtákem, výkružníky..

hodnocení

0x

Za mě - berte makitu, je to osvědčená kvalita a nestojí to roční gáži. Na to, že bude vrtačka většinu roku ve skříni určitě nepotřebujete nic typu Hilti.

Berte radši s větším výkonem, díky regulaci ji lze pohodlně ovládat a výkon v rezervě se hosí vždy. Já osobně a tím spíš, že mě vrtání neživí, preferuji rychloupínadla. Jednak prot, že neustále ztrácím kličky a taky si myslím, že v dnešní doběnení potřeba dělat krok zpět.

hop®
hodnocení

0x

Na podobné jemnější práce mám BOSCH PBH 2000 RE, mašinka není zbytečně těžká a velká, je příjemná do ruky. Pokud nepotřebujete vrtat do betonu díry nad 16mm průměru nebo do betonu sekat, její výkon je odpovídající. Za asi 2000,-Kč s pětiletou zárukou (Bauhaus) je to výborný pomocník.

biges*
hodnocení

Díky za doporučení. Vypadá to zajímavě, myslím vzhledově, navíc to má SDS upínání, což by mělo být, jak jsem pochopil, docela odolné. A ještě k tomu pneumatický příklep.

Na druhou stranu jsem tady o zeleném Boschi nečetl zrovna nějak pochvalné ohlasy.

hop®

Zelený BOSCH je hobby řada, některé nářadí mají kvalitnější, jiné nefunguje už od začátku (například jeden typ elektrického hoblíku, který měl konstrukčně chybnou geometrii upnutí nože takže nehobloval). Ale tuto sekací mašinku mám už druhou (první mi po 4 letech ukradli) a je v provozu téměř každý den a jsem naprosto spokojen. Bosch má celkem kvalitní zelené akuvrtačky, naopak flexu bych od nich už asi nekoupil. Ale je to věz názoru a zkušeností, nechci nikoho přesvědčovat. Ale třeba v mém případě si podobný vercajk za tuto cenu na sebe "vydělá" za několik měsíců, nemám problém vrak potom vyhodit a zvolit třeba jinou značku...

hujer321*
hodnocení

0x

doporučuji Makitu HR2470T, vyvrtá díru i do betonového překladu, což Božka neuměla, ale hlavně má 2 výměnné hlavice: klasickou a sds+, což je super

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]