Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterého virtuálního operátora?

Od: jendad odpovědí: 13 změna:

Mám klasickou předplacenou kartu . Cca 3-6kč za minutu(moc neprovolám) . Přemýšlím o nějakém jiném operátorovi , zajímal by mě asi internet do noteboku (ještě ho nemám) . Ale ten bych používal jen na chaloupce . Doma mám klasický počítač s internetem .

Doporučíte mě něco - zkušenosti .Určitě bych chtěl stejné číslo jako doted .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Mám Mobil.cz. 2,50 Kč/min, 1,50 Kč/SMS, zdarma 200 MB internetu na 30 dní (po 30 dnech nebo vyčerpání 200 MB se zpomalí, k opětovnému zrychlení je třeba dobít kredit)-

jendad
hodnocení

Děkuji za odpověd .A na jakou rychlost se to zpomalí?

bleskmobil
hodnocení

0x

Nevím kolik provoláte a kam, jaký budete mít v místě signál a technologii přenosu dat, ale já bych doporučil blesk mobil - 2.50 Kč všechny sítě, SMS 1.50, internet 100 MB 100 Kč, dále FUP 200 kbps, což je stále ucházející rychlost a na většinu věcí stačí a sám používám (kromě P2P, to blokují, dohledejte v google, někde jsem viděl tabulku, jaké služby jsou při fupu omezeny úplně).

praivo*

Mobil.cz má stejné ceny za volání i SMS, ale internet je ZDARMA a navíc 200 MB.

qwerty123
To mozna ano, ale 200 MB je na notebooku hned fuc a FUP prakticky nepouzitelny. Kdezto FUP na blesk mobil se da pouzivat stale, na beznou praci OK, za stovku mesicne je to prakticky taktez ZDARMA.
praivo*

200 kb/s = 25 kB/s, to taky není nic moc. Dnes není problém, aby jedna stránka měla před megabajt... Takže je to taky jen na několikakilobajtové mobilní verze. A 100 Kč teda zdarma není (aspoň pro mě), navíc za pouhých 100 MB...

qwerty123
V porovnani mit zdarma 200 MB a nepouzitelny FUP 16 kbps nebo za 100 Kc 100 MB a pouzitelny FUP 200 kbps je proste lepsi blesk. Ale nezname dalsi okolnosti, dotaz znel na virtuala s pripadnym internetem, at si to autor dotazu porovna sam.
milan1m*
můžeš mi říct proč pises že 16 kbps je nepoužitelný tedy jestli myslíš na mobilu,mi se tedy stránky načítají normálně,200 mám vyčerpané
jendad
hodnocení

Díky za informace . Jestliže to má FUP 200kbps , tak je to dobry . Právě já jsem četl o těch 16kbps a to se mě zdálo málo . Notebook ještě nemám a budu ho spíše mít jen na chalupu (víkendově) . Stahovat filmy nebudu *smich*. Spíše něco přečíst , email , počasí - radar atd . Počítač mám klasicky doma s připojením

Takže asi ten bles mobil .Díky za rady a děkuji

praivo*

A jak čteš? 200 kb/s (25 kB/s) má Blesk, Mobil.cz ma oficiálně 16 kb/s (2 kB/s), ale já jsem před chvílí naměřil kolem trojnásobku (a to ještě nejsem v dosahu 3G sítě).

Opakuji: V dnešní době není dostatečná ani jedna rychlost. Třeba u svetelektro.com mi Opera Mobike naměřila přes megabajt, což i při 25 kB/s je 40 sekund... Nejlepší bude výše uvedené činnosti provádět na mobilu, případně na počítači na mobilních verzích příslušných stránek, které jsou optimalizované pro minimální objem dat, případně použí funkci Turbo v počítačové verzi prohlížeče Opera. Pak by nemusel být problém vystačit si s těmi 200 MB na měsíc.

jendad
hodnocení

Já mám rychlost na počítači cca 1500 kbit/s .Takže jsem myslel že těch 200 kbs bude stačit na běžnej email . Nebo ne?

qwerty123
Bude stacit v pohode, email, web, kratka videa ve zpravodajstvi, v podstate i stahovani z uloz.to atd. Hovorim z vlastni zkusenosti, jinak bych nedoporucoval. Nekteri to tu vyvraceji, ze je to na dnesni dobu malo to vi kazdy, ale je to zatim nejlepsi co mezi virtualy je. Jen je treba overit dostupnost signalu. A u mobil.cz nepopiram, ze bezi rychle i po vycerpani limitu, nemam jej, ale ofiko pada na 16kbps.
praivo*

1.500 kb/s = cca. 188 kB/s. Ty sis na pomalý internet už asi zvyknul :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]