Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když je nejhůř, obrať se na Poradna.cz!
Vážení, přítelkyně má tento foťák. Na kartě SD Kingston elite pro 512 MB / 50 x má nafoceno velké množství pro ni cenných fotek. Problém je, že je lze prohlížet jen ve foťáku! Při připojení na PC přišlo varování Avastu, že je tam riziko - soubor s příponou .exe. (Přítekyně už předtím byla varována, že tam má Trojský kůň, předtím foťák půjčila (!) přítelkyni pro stažení společných fotek!).
Tady jsem možná udělal 1. chybu - tento soubor jsem smazal. Teď se - a to jak po připojení foťáku kabelem, tak po vyjmutí jmenované karty a vložení do čtečky PC - jen zobrazí textový soubor (.txt) s názvem BOOTEX a po jeho otevření se zobrazilo hlášení:
Systém souboru je typu FAT.
Nektery z disku vyzaduje kontrolu konzistence. Kontrolu disku muzete stornovat, durazne vsak doporucujeme kontrolu provést.
Systém nyní zkontroluje disk.
Systém Windows zkontroloval systém souboru a nezjistil zádné potíze.
Přitom na nově zakoupené kartě SD 2 GB je nafoceno cca 30 fotek a přístup k nim je bez problémů.
Dle mého známého, který ale není ažtak špičkou v oboru foťáků atd. je zřejmě problémová karta naformátována v nějakém jiném "systému", kterému běžný PC "nerozumí".
Může někdo, prosím, poradit? Děkuji, Emil.
Dobrý den, nejsem velký znalec digifotoaparátů, ale pokud se fotky zobrazují v přístroji nebylo by možné zkopírovat je z karty do paměti foťáku? Potom vložit druhou kartu a fotky tam přenést.
Ta původní karta byla asi zformátována na FAT32 a následně by mohla být zase přeformátována na tento filesystém v PC (až se podaří fotky zachránit). A na té druhé kartě se také vytvořil soubor EXE?
Pokud ano, tak ho můžete zkopírovat a přenést zpět na první kartu, jestli by to pomohlo při načtení v PC.
Zdravím!
doplněno 23.07.13 09:19:Já Vám také děkuji, ale zatím nevíme výsledek. Potom napište, jak to dopadlo.
Milý pane "ben", pokusím se o to. Každopádně dovolte, abych Vám MOC poděkoval za zájem a radu.
V úctě: Emil.
Paměť fotoapárátu (pokud jí má) bývá malá a muselo by se to kopírovat po částech. Já osobně bych zkusil program na obnovu dat. Prohlídne kartu a co je pro něj v pořádku uloží na disk počítače, já vidím tuhle možnost jako 100% jistou
Doporučuji tento program, je zdarma a mnohokrát mi pomohl:
doplněno 23.07.13 09:34: mikihans mne předběhl
Soubor BOOTEX.txt tam zůstal po kontrole pomocí CHKDSK.Tipoval bych,že karta byla zasunuta někde ve čtečce a Windows na ní z nějakého důvodu provedl kontrolu.Toto chování jsem někdy zaznamenal,docházelo k němu,pokud se zapínalo PC s vloženou kartou ve čtečce.Není to však pravidlem.Jak již bylo řečeno,pokusil bych se o obnovu třeba pomocí Recuvy.Jestliže jsou fota viditelné ve fotoaparátu,měly by být vidět i pomocí čtečky.Možná jsou to jen náhledy fot ve zmenšeném rozlišení,mohly by se tam vyskytnout zkopírováním z jiného PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.