Do desky plosneho spoje byl osazen rezistro R = 790Ohm. jeho hodnota byla zmerena na rozsahu 2000Ohm 4(1/2) místným digitálním multimetrem s presnosti mereni odporu +-(0.5% + 5dig.) stejnym multimetrem byla na jeho koncich na rozsahu 20 V proti zemi namerena naperi U1 = 10V a napětí U2=16.8V. Presnost mereni napeti +-(0.3% + 3dig.). A mám určit hodnotu proudu protekajiciho rezistorem vcetne nejistoty jeho hodnoty způsobene toleranci pouziteho multimetru. poradite nekdo mam to ke zkousce . Potřeboval bych od vás poradit s tím výpočtem toho proudu procházejícího Rezistorem...Mám 2 různá napětí,z nich utvořím jejich rozdíl a dosadím do nějákého vzorce? Díky... Přenost si v pohodě vypočítám,jde mi jen o ten proud rezistorem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.