Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kompakt

Od: joujou* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
sestře se rozbil kompakt, který koupila před 5rokama :) a tak vybíráme nový.
Výběr je max do 3500Kč něco jednoduchého, lehkého.
Vím, že v této kategorii se špatně vybírá všechno je skoro stejné, ale spíše prosím o radu pokud jste nedávno nějaký koupili podělit se o zkušenosti atd.
Můj favorit je tento:
digitalni-fotoaparaty.heu/...
nebo i tento.
digitalni-fotoaparaty.heu/...
Jaký by jste si vybrali a proč? nebo jiný?
Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ani Panasonic ani Canon, vynikající komapkty jsou od Sony řada W , ještě lepší WX ale ten už je nad cenový limit. Ale to už se po několikáté opakuji a jsem dokonce napadán, že jsem firmou placen za reklamu. Jenže kdo je měl někdy v ruce tak mi dal vždy za pravdu ;)

Pouze k tem Sony. Ted mam WX radu, pred tim sem mel podobny z predchozi rady, fotky, funkce, ovladani, vse OK, obvzlast cocky, ale s cim nejsem spokojeny jsou ty jejich kolecka pro vyber funkce. Jsou strasne lehko otocitelna a blbe umistena, takze se mi casto stava, ze si s tim pootocim, aniz bych chtel. A samozrejme vzdy v nevhodnou chvili, kdyz chci neco rychle vyfotit.

U toho predchoziho se mi to stavalo hlavne pri vyndavani od nekud, u toho noveho, WX200 se mi to deje i behem foceni, i kdyz si chci fotak v ruce pouze popondat.

Dos mi to teda se*e.

Takze pri vyberu se divat i na takoveto zdanlive malickosti.

joujou*
hodnocení

Od sony z těch řad by jste doporučil jaký foťák? jak z řady W tak i z WX do těch 4000Kč.
děkuji

hodnocení

0x

Ale pokud bych měl volit jen mezi těmito dvěma, pak je jasná volba Canon. Tato značka patří mezi nejlepší na poli dig. fotoaparátů. Mám s ní osobně dobré zkušenosti.

fribble*
hodnocení

0x

Já nedám ze zkušenosti dopustit na Fujifilm, navíc preferuji tužkové baterie - při Enelope aku nikdy nezůstaneš s vybitou mašinou - přehodíš náhradní a jedeš. Za mne heureka.cz/...

hodnocení

0x

axus:

problém s kolečkem byl u Sony DSC P-200, ale u DSC WX 50,100,200 se musí otočit a potvrdit, takže k náhodnému přepnutí nedochází, alespoń se mi to teda zatím nikdy nestalo.

milanp:

Canon je špice možná v zrcadlovkách, ale kompakt bych od nich nedoporučoval.

joujou.

pokud se nepletu tak u jednotlivých modelů řady WX je zásadní rozdíl jen v rozsahu ZOOMu a to už je jen na vašem rozhodnutí.

Potvrdit se musi, to je pravda, ale jde o to, ze chci fotit, pohnu nechtene koleckem a vyskoci my menu rezimu foceni. Abych se toho zbavil a zaroven zustal v rezimu v jakem chci, tak musim koleckem zatocit zpet (pac tim zatocenim se uz prave predvybere jiny rezim) a stredovym tuplikem potvrdit.

Zkratka na momentky, kdy je potreba reagovat rychle, naprosto na ho*no.

Kolecko je moc snadno otocitelne a je presne v miste, kde mam pri manipulaci pravy palec ruky.

doplněno 22.07.13 13:14:

Tak to mame asi kazdy jine WX. Nebo mam extra nesikovne ruce. I to je mozne. Ale to je koneckoncu jedno. Pouze sem chtel upozornit na nutnost vsimat si i malickosti.

Jak říkám tenhle problém mě drtil u P-200, tam bylo kolečko režimů částečně mimo obrys foťáku a pootočilo se lehce při vyjímání z pouzdra, navíc se to přeplo i ve vypnutém stavu, u WX se mi to zatím vůbec nestalo, asi to chce změnit manipulaci s foťákem, protože na momentky je právě dost suprový, má velice malé prodlevy zaostřování proti konkurenci.

doplněno 21.07.13 16:10:

Zdrcadlovku držím s palcem vzádu, ale tenhle kompaktík držím mezi ukazovákem a palcem ( ukazovák na spoušti-palec ze spoda), proto se mi to nikdy nestalo...

doplněno 22.07.13 12:59:

Ještě jsem si uvědomil, že pokud se o kolečko režimů na WX zavadí jednou, třeba i o několik poloh najednou, tak ke změně režimu nedojde. Nejsou konstruktéři zase takoví hlupáci ;)

doplněno 22.07.13 14:43:

Mám dojem, že celá řada WX má ovládání zcela shodné, liší se nepatrně velikostí těla a displeje a zásadně velikostí zoomu. Jsou ale maličkosti, kterých si člověk všimne až během užívání a to už je pozdě. Každopádně WX nemá zatím konkurenci. V recenzích sice "odborníci" upozorňují na zbytečně mnoho MPX a na agresivní sw odšumování, ale to jsou opravdu směšné kecy chytráků co zkoumají pixely 1:1 na monitoru PC. Pokud ten fotoaparát uspokojivě vyfotí fotografii s možností zvětšit na papír formátu A4 a to za jakoliv špatných světelných podmínek, tak není co řešit. Řada WX je totiž první kompaktík, který mě osobně vyhovuje zcela po všech stránkách a že mi jich už rukama prošlo :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]