Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, zda mohu připojit do dvojzásuvky ledničku a takovou tu malou troubu co je velká jako mikrovlnka? nebo případně když koupím prodlužovák - bude to mít na to nějaký vliv?
Díky
Záleží na odběru jednotlivých spotřebičů, i na kabelu a jističi ke konkrétní zásuvce. Běžné prodlužováky jsou spíše poddimenzované, bývá spolehlivější připojení přímo do pevné zásuvky.
doplněno 19.07.13 19:13:...jen obecně, pokud máte novější instalaci, měla by jedna dvojzásuvka na uvedené spotřebiče vyhovět...
Právě že mám starší instalaci a jistič 1x25 A - no v pondělí přijde elektrikář, chtěla jsem si jen ujasnit, zda budu potřebovat přidělat více zásuvek než plánuji.
JIstič 25A máte pravděpodobně jako hlavní před elektroměrem. Ale každý zásuvkový okruh v bytě by měl mít svůj jistič, který svojí hodnotou vyhovuje kabelům která od něj vedou k zásuvkám. Na tento okruh podle dnešních norem smí být připojeno maximálně 10 zásuvek.
Na jednej dvojitej zásuvke mám , chladničku, mrazničku, rádio, televízor, stolnú lampu, set-top box od Sat TV. Istič bežný, 16 A. A ešte zvykne sa pripojiť aj žehlička, alebo namiesto žehličky kuchynský robot. Ešte sa mi nestalo, aby nastal výpadok pre preťaženie. Problém by som videl na spotrebe el. trúby, tá ma vyšší odber ako chladnička.
Elektrikár, keď je odborník, tak vám poradí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.