Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení spotřebičů do zásuvek

Od: lejla311 odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych se zeptat, zda mohu připojit do dvojzásuvky ledničku a takovou tu malou troubu co je velká jako mikrovlnka? nebo případně když koupím prodlužovák - bude to mít na to nějaký vliv?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Záleží na odběru jednotlivých spotřebičů, i na kabelu a jističi ke konkrétní zásuvce. Běžné prodlužováky jsou spíše poddimenzované, bývá spolehlivější připojení přímo do pevné zásuvky.

doplněno 19.07.13 19:13:

...jen obecně, pokud máte novější instalaci, měla by jedna dvojzásuvka na uvedené spotřebiče vyhovět...

lejla311
hodnocení

Právě že mám starší instalaci a jistič 1x25 A - no v pondělí přijde elektrikář, chtěla jsem si jen ujasnit, zda budu potřebovat přidělat více zásuvek než plánuji.

olaf71*

zásuvek můžete mít milion, ale ne na jeden slabej jistič

hop®

JIstič 25A máte pravděpodobně jako hlavní před elektroměrem. Ale každý zásuvkový okruh v bytě by měl mít svůj jistič, který svojí hodnotou vyhovuje kabelům která od něj vedou k zásuvkám. Na tento okruh podle dnešních norem smí být připojeno maximálně 10 zásuvek.

jabraka*
hodnocení

2x

Není tu problém v připojení dalšího spotřebiče,ale asi spíš nedostatečné jištění.Mohl by vzniknout problém v tom,že soušasné použití ledničky a trouby by vyhodilo jistič(pojistky).Řešení by bylo v natažení nového kabelu a přidaného jističe.

JABRAKA

isteron
hodnocení

0x

Na jednej dvojitej zásuvke mám , chladničku, mrazničku, rádio, televízor, stolnú lampu, set-top box od Sat TV. Istič bežný, 16 A. A ešte zvykne sa pripojiť aj žehlička, alebo namiesto žehličky kuchynský robot. Ešte sa mi nestalo, aby nastal výpadok pre preťaženie. Problém by som videl na spotrebe el. trúby, tá ma vyšší odber ako chladnička.

Elektrikár, keď je odborník, tak vám poradí

martinhajek*
hodnocení

0x
Běžný jistič má u zásuvkových obvodů 16A. To je odporová zátěž cca 3,8 kW. Pokud se lednice spolu s tou troubou do tohoto odběru vejdou, není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]