Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych poradit jak to zapojit mám trafo na 12v a potřeboval bych z toho nějak vykutit 48v. Součástky koupím. Díky moc
48 V stejnosměrných nebo střídavých? Jaký proud poskytne trafo a jaký chceš při těch 48 V?
Možnosti jsou tyto:
1. Měnič napětí - na výstupu stejnosměrné napětí
2. Další trafo do série - na výstupu libovolné střídavé napětí
3. Převinutí - na výstupu rovnou 48 V střídavých
4. Násobič napětí - na výstupu 48 V stejnosměrných, ale malý proud
5. Jiné trafo a tohle nachat být - podle požadavků možná nejjednodušší a zároveň nejlevnější řešení.
Vždyť to jsem napsal, čti pořádně
Díky za odpověď trafo má zatížitelnost 15A a 200w , potřebuji napájet jen 2ventilátory, každý má 10,8W , takže cca 22w
Tak moment. Z trafa neleze stejnosměrné napětí ale střídavé. Tak je to trafo, usměrněné trafo, nebo spínaný zdroj?
doplněno 19.07.13 22:17:Tak co to ***** je? Tak to aspoň vyfoť, nebo se nikam nehneme...
doplněno 20.07.13 11:29:Vyfoť ho nebo uveď jeho maximální trvalý proud.
Tak se omlouvám, za špatný úvod. Není to trafo, ale spínaný zdroj
Ono prave potrebuji takhle velike na dc napeti. A na nizke (12v) takovehle rozmery nedelaji. Diky - ?
doplněno 21.07.13 12:12:A jaký má odběr?
doplněno 21.07.13 13:54:No to je trvalý příkon, takže to je kolem 2 A @ 12 V celkem. Ale kolik bere při rozběhu? Stejně, nebo víc?
doplněno 21.07.13 13:55:Proč si nepořídíš přímo zdroj 48 V @ 1 A, třeba ges.cz/...
doplněno 21.07.13 13:57:Ten by totiž měl mít distatečnou rezervu i pro rozběh, přičemž měnič musí být dimenzován na rozběhový proud, který může být (bývá) vyšší, než trvalý proud po rozběhu.
A je nutné zvyšovat těch 12V? Možná by bylo lepší snížit 230V. Zvyšovák se nechá buď postavit, nebo koupit hotový. Podívej se třeba na ebay ebay.com/....
Být vámi, koupím na ebay nějaký step-up měnič, za pár korun (i s dopravou zdarma), Myslím že jsem tam něco viděl..do 35V.
Těch 35V bude ventilátoru stačit, nepojede na max, ale pojede dostatečně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.