Nejste přihlášen/a.
zdravím. pořídila jsem si nový mobil Nokia C2-01 a potřebuji ho nějak zprovoznit, abych přístup k netu měla zachovaný (velmi zřídka ho potřebuji), ale zároveň abych se nepřipojovala kvůli každý kravině jenom proto, že zmáčknu něco, co mě na net automaticky připojí.
1. 3G _ nevím, jak jsem k tomu došla, ale při nastavování mobil jsem si najednou všimla, že na displeji svítí znak 3G a vysvětlení z návodu, že "přístroj je zaregistrován do sítě 3G" mi celkem nic neosvětlil. znamená to, že právě platím za připojení k netu, i když jsem rozhodně neměla snahu ho úmyslně využít? pokud ano, jak se toho zbavím _ nikde jsem nenašla žádné tlačíko pro ukončení.
2. hry _ ty hry konkrétně u tohoto mobilu jsou hratelné pouze po připojení na net, nebo to jsou verze omezené na nějakou dobu nebo to jsou plné verze hratelné z mobilu? jde mi zejména o to, jestli smím mobil půjčit dětem do rukou k zahrání nějaké hry, nebo jestli se nedoplatím za připojení či jiné poplatky. holka na jiném telefonu to měla rozlišené, tady žádné rozlišení nevidím
3. ovi _ to, když zmáčku, tak se asi taky připojím na net, že ano?
4. připojení celkově _ dá se někde nastavit, abych byla předem varována, že jsem právě vlezla někam, odkud mobil navazuje spojení s netem (a platím peníze)? něco jako aby se při každém takovém pokusu objevila hláška něco jako "pokoušíte se připojit/stahovat data/odesílat data do sítě internet, opravdu si přejete navázat spojení?"
předem děkuji za odpověď, vím, že přinejhorším bych u operátora mohla i-net zablokovat úplně, ale pokud to bude možné, chtěla bych se tomu vyhnout.
Chytrým mobilem se obvykle myslí telefon s operačným systémem (WM, WP, Android, OS..), a to není váš případ.
C2-01 je klasický "hloupý" telefon. Jaké konkrétně aplikace s připojením na mobilní data "občas " potřebujete, že se tak bráníte úplnému vypnutí dat? Bylo by asi dobré doplnit jakého tel. operátora a tarif/ předplacenku používáte, protože i tady se skrývá spousta záludností. Takový T-mobile vám i při jediném bajtu zapne rovnou balíček internet na den a to pak stojí zbytečně pěkné peníze.
tak dobrý, už mám vyřešeno
volala jsem na operátora a při blokaci internetu nedochází k úplnému blokování, ale právě k tomu, co bych chtěla - mobil sám se s netem spojit nemůže (třeba kvůli aktualizacím) a zároveň pokud bych já zmáčkla něco, co se k netu připojuje, tak mi vyjede otázka, zda se opravdu připojit chci nebo ne.
i tak díky všem za snahu. ale tedy to 3G mi na mobilu svítí stále, i po celonočním vypnutí telefonu, tak snad je to třeba jenom neškodné upozornění, že kdybych chtěla, jsem v dosahu sítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.