Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi Android a Google android

Od: kacka5 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, v mobilch se vlbec nevyznám, ale chtěla bych Sony s aplikací Android, abych si mohla přes googl stahovat různé aplikace, ale je k tomu nutná aplikace google android, nebo stačí obyčejný Android?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Android není aplikace, nýbrž operační systém. Tedy něco jako v PC Windows. Ke stahování aplikací na telefony s tímto OS je potřeba mít nainstalovanou aplikaci Google Play, tedy obchod, z něhož se do mobilu stahují hry a aplikace. Tato aplikace již v mobilu bude nahrána.

hodnocení

0x
Android je od Googlu, takže Google Android je Android, jen tam e-shopy obcas pouzivaji Google Android.
Je to to samé.
praivo*
Ne tak úplně. Původní projekt Android totiž Googlu nepatřil, ten ho koupil až později. Jako Google Android je tudíž možné označovat teprve verze vydané po odkoupení Androidu Googlem (bohužel si nepamatuji, která verze to byla). Dnes se ale oba názvy používají ve stejném významu, stejně jako Windows a Microsoft Windows.
To samozřejmě vím, jen jsem nechtěl tazatele/ku mást přílišnými podrobnostmi. Pokud si dobře pamatuji Google koupil společnost Android v roce 2004 s vedením nějakého pána, který tam stále vede vývojářský tým.. :)
wanesa*

Pánové, když to tady tak čtu,potřebuji poradit.Koupila jsem mobil z EU-tedy ne pro český trh Samsung Galaxy S6810 Fame.Taky se seznamuji pro mě novým, OS Androidem. Prodávájící mě upozornil,že tento mobil se nesmí nastavit do továrního nastavení,ani aktualizovat, jelikož bych přišla o češtinu která tam prý byla nahrána dodatečně.Teď jsem se ale v jiném fóru dozvěděla,že prý je to nesmysl a čeština tam být musí.Kde se dozvím, jak to doopravdy je?Tady jsou stránky,kde to prodávající přímo píše,rozdíl mezi mobilem z ČR a EU.

Dovozové mobilní telefony (EU distribuce):
Tento mobilní telefon byl výrobcem určen pro jiný trh, než pro trh České republiky. Jedná se o telefony pocházející především ze zemí EU jako je Polsko, Neměcko, Itálie, Maďarsko apod. V tomto mobilním telefonu je provedena úprava software, tak aby byl mobilní telefon v českém jazyce. Dovozové mobilní telefony se reklamují pouze u prodejce, u kterého bylo zboží zakoupeno, a dále se reklamované zboží zasílá do zahraničního servisního střediska k opravě nebo dokončení opravy (né vždy o této situaci musí být zákazník/objednavatel reklamace vyrozumněn). Při aktualizaci nebo přehrání softwaru uživatelem může dojít na mobilním telefonu k nastevní do továrního nastavení, kde není český jazyk. Mobilní telefon může obsahovat menu nebo logo na krytech zahraničního operátora.
toto je stáhnuté ze stránek www.mobil-bar.cz kde jsem mobil kupovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]