Nejste přihlášen/a.
Můžu k tomuto vypínači přivést rovnou ze sítě 230 V?
Zařízení za tímto vypínačem bude mít jen velmi malý odběr, pár Wattů.
Jak silný kabel mám použít? A jak zapojení provést? Zem rovnou do DPS, fázi a nulák na jeden a druhý konektor vypínače a pak ze stejných pinů na DPS?
Ano, můžete, předpokládám, že přívod 230V do zařízení bude zástrčkou do zásuvky, jinak by byla žádoucí revize ![]()
Takže nulák ze zástrčky přímo do DPS, fázi ze zástrčky na jeden konektor vypínače, z druhého konektoru vypínače jde spínaná fáze do DPS.
Zelenožlutý ochranný vodič pak připojte na plechovou krabičku, do které to celé schováte...
Pokud bude minimální odběr, mezi zástrčkou a zařízením může být tenký kablík, třeba CYSY 3x0,5
doplněno 12.07.13 23:28:... pokud nebude plechová krabička a obsluha bude chráněna před dotykem s nebezpečným napětím, může být přívodní kabel pouze dvoudrátový s nalisovanou zástrčkou...
v linku je odkaz na Tlačítko 250V/1A bílé
250V znamená, že tlačítko můžete zapojit rovnou na dráty ze zásuvky, kde máte 230V.
1A znamená, že tlačítko vydrží trvalý proud 1A.
Jen si dejte pozor na pojmenování a na funkci, protože v dotaze píšete cosi o vypínači.
Tlačítko není totéž, co tlačítkový vypínač. ![]()
Děkuji všem za cenné rady.
Tlačítko není tlačítkový vypínač - to mne trochu mate. Respektive já chtěl tlačítkový vypínač a koupil jsme viz odkaz. Mám takové tušení, že tím tedy přístroj nebudu moci zapínat a vypínat... tedy ne trvale, nejspíš sepne jen po dobu držení tlačítka. Je to tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.