Nejste přihlášen/a.
Můžu k tomuto vypínači přivést rovnou ze sítě 230 V?
Zařízení za tímto vypínačem bude mít jen velmi malý odběr, pár Wattů.
Jak silný kabel mám použít? A jak zapojení provést? Zem rovnou do DPS, fázi a nulák na jeden a druhý konektor vypínače a pak ze stejných pinů na DPS?
Ano, můžete, předpokládám, že přívod 230V do zařízení bude zástrčkou do zásuvky, jinak by byla žádoucí revize
Takže nulák ze zástrčky přímo do DPS, fázi ze zástrčky na jeden konektor vypínače, z druhého konektoru vypínače jde spínaná fáze do DPS.
Zelenožlutý ochranný vodič pak připojte na plechovou krabičku, do které to celé schováte...
Pokud bude minimální odběr, mezi zástrčkou a zařízením může být tenký kablík, třeba CYSY 3x0,5
doplněno 12.07.13 23:28:... pokud nebude plechová krabička a obsluha bude chráněna před dotykem s nebezpečným napětím, může být přívodní kabel pouze dvoudrátový s nalisovanou zástrčkou...
v linku je odkaz na Tlačítko 250V/1A bílé
250V znamená, že tlačítko můžete zapojit rovnou na dráty ze zásuvky, kde máte 230V.
1A znamená, že tlačítko vydrží trvalý proud 1A.
Jen si dejte pozor na pojmenování a na funkci, protože v dotaze píšete cosi o vypínači.
Tlačítko není totéž, co tlačítkový vypínač.
Děkuji všem za cenné rady.
Tlačítko není tlačítkový vypínač - to mne trochu mate. Respektive já chtěl tlačítkový vypínač a koupil jsme viz odkaz. Mám takové tušení, že tím tedy přístroj nebudu moci zapínat a vypínat... tedy ne trvale, nejspíš sepne jen po dobu držení tlačítka. Je to tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.