Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chcí si zakoupit nový mobil. Doteď jsem byl vlastníkem OS Android.
Přemýšlel jsem nad změnou, například Windows. Co byste doporučili? Myslíte, že Windows je dobrá volba nebo raději zůstat u Androidu?
Na Androidu převážně využívám aplikace typu IDOS, FB Messanger, apod.
Jaký máte názor vy na Windows Phone 8?
Když chce někdo jen telefonovat a SMSkovat a přesto chce mít chytrý telefon aby šel s dobou, ať si koupí model s Windows, kdo čeká od telefonu více tomu nezbývá než Android. Takové množství aplikací na jakoukoliv problematiku Windowsy prostě neposkytují
Zdravím, já mám Android (verze Jelly Bean) a naprostá spokojenost, ale na Notebooku mám Windows 8, takže by pro mě osobně by možná byl lepší WP8 (kvůli lepší synchronizaci) a pro vás taky pokud máte W8 i na počítači, ale ta synchronizace je vlastně jedinný důvod proč brát WP8...
Rozhodně si myslím, že pro komunikaci (jak jste říkal, používáte hlavně FB Messenger a podobné aplikace) je jednoznačně lepší Android, také je "otevřenější" je pro něj daleko více aplikací.
Nevýhodou ale je že androidy (pokud chcete aspoň trochu slušný výkon) jsou dražší než ty s Windowsem a třeba pokud běháte, tak během sportu je Windows jednodušší na ovládání, kvůli velkým dlaždicím, takže nejste omezen malým displejem.
Pokusil jsem se shrnout největší pro a proti obou OS, snad jsem vám aspoň trochu pomohl. Ale abych to shrnul. Android je sice velmi dobrý systém, ale vyplatí se jen ty High-End (HTC One, SGS4...) a ty jsou bohužel drahé. Ale u Windows 8 jsou telefony napříč cenovým spektrem více podobné (Low-End Androidy jsou opravdu k ničemu)
Pro vás je očividně Android jasná volba, z vašeho pohledu by se vám Win mobile zdál jako jakýsi nedodělek, neb některé věci či omezení anebo neexistence solidní FB aplikace na store jsou věci které androidák řešit nemusí...pokud se ale používájí věco typu FB,IDOS tak je nejlěpší zajít do nějaké tm,o2,vf prodejny a tam win phone vyzkoušet, je to nejlepší řešení, telefony v prodejná jsou navís dost oťapkané a tak člověk vidí co na telefonu časem odejde a jak bude vypadat systém při každodením používání...
Pominul-li vysoce rozdilne mnostvi ruznych programku, tak par dalsich postrehu k WP8.
Plusy
+ rychly a stabilni, bez sekani a padu systemu, mene narocny na system nez Android
+ skydrive + synchronizace
+ zive dlazdice = rychle informace
Minusy
- chybi jednotne notifikacni centrum. Castecne to nahrazuji prave zive dlazdice, ale v tom pripade musis mit na hlavni strance pripichle vsechno, co vytvari notifikace a jak to budes mit uz "za rohem", tak je to stejnak k nicemu
- chybi moznost uzivatelskych hubu, vsechny programky jsou razeny ciste podle abecedy, coz je problem hlavne s aplikacema, ktere maji nesmyslny nazev. Opet by pro obejduti bylo potreba mit vse pripichle a nejak logicky usporadane, ale to pak muzes mit tu hlavni stranku pekelne dlouhou.
Osobne tohle vnimam pro uzivatele jako jednu z nejvetsich bolesti.
- beh na pozadi neni v naproste vetsine pripadu behem na pozadi, respektive multitasking je hodne diskutabilni
Windows ¨Phone jasně doporučji,sinchronizace s pc,pokud je win 8,je jasně o 10000000 tříd lepší než android nebo pdobné davové šílenosti.Windows má pevný základ postavený na opravdovém operačním systému a zkušeností, jenže zaspaly vlak,chytl se ho android,šmejd který nemá nic z operačním systémem společnýho a vyhrává na plné čáře.Časem každy pochopý o co jde googlu,je to jen vymívání mozku s cílem prosazení svého pilotního produktu což je chrome.Kdyby nešlo této nesmírně bohaté firmě která vznikla z ničeho jen o zisk tak nebude poškozovat uživatele kteří nemají tu jejich adrsračku!,je to svet podle googlu a podle androidu a jít s davem? asi ne!mitom07©
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.