Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace-vrácení peněz

Od: lord494* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Mám takový problém. 28.6. jsem jel reklamovat mobil Samsung Galaxy Mini (pokud někoho zajímá). Záruka mi skončila 1.7. a dnes mi přišla odpověď, ve které píšou, že má reklamace byla vyřízena opravou. Reklamoval jsem to již po druhé, závad bylo více, než sedm a minimálně 4 z nich se opakovaly z první reklamace. Ptal jsem se společnosti Electro world přes e-mail, jestli by mi tuto reklamaci uznali, ve smyslu vrácení peněz a napsali, že pokud je druhá reklamace 3 opakující se závady, vrácení peněz BY MĚLO být možné.

Co podle vás bych teď mohl udělat, aby mi byly vráceny peníze.

Děkuji za každou odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Pri reklamaci je toto potreba uvest do reklamacniho protokolo. Primo napsat ze zadas o vraceni penez. V opacnem pripade je to servisu jedno a klidne to bude opravovat treba 20x. Takze priste, kdyz reklamovat po treti stejnou zavadu, napsat ze zadas vraceni penez za vadny vyrobek dle obcanskeho zakoniku.

lord494*
hodnocení

Bohužel, i to jsem jim říkal a nic. Ale díky za odpověď.

lord494*
hodnocení

Ještě jsem chtěl dodat, jestli se nedá, i když mi skončila záruka, tak jak si ůjdu pro reklamované zboží, vrátit jim to hned, něco ve stylu: vrácení do 14-ti dnů bez udání důvodu, ale to mi asi neuznají.Pokud máte nějáký nápad, budu jen rád.

ohneta*

Vrácení do 14 dnů je možné jen při nákupu přes internet. Jelikož sám píšeš, že záruka již skončila, je zboží min. 2 roky staré, takže vrácení bez udání důvodů nemůžeš použít. Apropo, záruka se prodlužuje o dobu, kterou bylo zboží v servisu.

lord494*
hodnocení

Takže, když jsem ho reklamoval 28.6 a záruka končila 1.7., tak to mám 2 dny navíc nebo až do dneška?

iz*

To nepůjde. Můžete však trvat na vrácení peněz. Odvolejte se na svůj požadavek při předání k reklamaci.

doplněno 12.07.13 18:31:

Píšete, že šlo o několik reklamací. Záruční doba se prodlužuje o dobu, po kterou jste kvůli reklamaci nemohl výrobek používat.

Možná, že ještě pár týdnů/měsíců máte ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]