Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsme si v obchodě Planeo**** (aby nebyla reklama) vybrali lednici. Vycházeli jsme z cenovky v prodejně a energetického štítku na ní nelepeném. Na obou třída A++ (o to mi jde). Dovezli nám ji domů, rozbalili a předali. Na účtenku nám i nalepili oddělitelnou část štítku s výrobním číslem a kódem typu (druhá část zůstala nalepepná vzadu na lednici). Ovšem v tom je ten problém. Na účtence v položce jaké zboží je koupeno, cenovce z obchodu, energetickém šítku nalepeném na dveřích zvenku je typ xxxxxxxx-FA, ale na štítku typovém, který mi nalepili na účtenku je typ xxxxxxxx-DA. A to nám začalo vrtat hlavou. Lednice jsou naprosto shodné vzhledově, ale na stránkách výrobce jsme zjistili, že typ FA je třídy A++ a typ DA je A+.
My ovšem chtěli a kupovali tu A++. Takže předpokládám, že někto lednici v obchodě blbě olepil a nacenil podle špatného typu (prodali levný typ označený parametry dražšího typu). Poradíte co teď máme dělat? Uznají nám reklamaci a výměnu za žádaný typ? Děkuji
Na vaší objednávce přesné označní typu (FA/DA) je, nebo není?
doplněno 11.07.13 08:46:A energetická třída? Protože pokud by ani jedno v objednávce nebylo, tak to asi tak snadné nebude.
Objednávka není žádná.
Na dokladu/účtence je natištěno Zboží Lednice ... FA 1 kus a cena
a pod tím je nalepeno při předání ... DA
To bude horší. Já vždy jdu po názvu a typu výrobku to je nejpřesnější a nejlepší. S těmi plusy bych to zas nehrotil, najděte si skutečnou reálnou spotřebu kWh/den/rok. A+ a A++ jsou dost orientační údaje můžete mít A++ 750kWh a A+ 780kWh.
doplněno 11.07.13 09:12:A vizuálně jde o tu samou lednici?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.