Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodaný špatný typ lednice

Od: julek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, dnes jsme si v obchodě Planeo**** (aby nebyla reklama) vybrali lednici. Vycházeli jsme z cenovky v prodejně a energetického štítku na ní nelepeném. Na obou třída A++ (o to mi jde). Dovezli nám ji domů, rozbalili a předali. Na účtenku nám i nalepili oddělitelnou část štítku s výrobním číslem a kódem typu (druhá část zůstala nalepepná vzadu na lednici). Ovšem v tom je ten problém. Na účtence v položce jaké zboží je koupeno, cenovce z obchodu, energetickém šítku nalepeném na dveřích zvenku je typ xxxxxxxx-FA, ale na štítku typovém, který mi nalepili na účtenku je typ xxxxxxxx-DA. A to nám začalo vrtat hlavou. Lednice jsou naprosto shodné vzhledově, ale na stránkách výrobce jsme zjistili, že typ FA je třídy A++ a typ DA je A+.

My ovšem chtěli a kupovali tu A++. Takže předpokládám, že někto lednici v obchodě blbě olepil a nacenil podle špatného typu (prodali levný typ označený parametry dražšího typu). Poradíte co teď máme dělat? Uznají nám reklamaci a výměnu za žádaný typ? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Nechápu, co řešíš - pokud jsem tedy dobře četl. Na faktuře máš přesný typ a výrobní číslo. Dva údaje, které spolu nejdou dohromady. Jdi reklamovat.

doplněno 18.07.13 11:27:

No vidíš, chybička se může vloudit a dá se jednoduše vyřešit.

ttr
hodnocení

0x

Doporučuji tam nekompromisně zavolat s tím, že dodané zboží se neshoduje se zaplaceným. Infrmovat obchod, že daná lednice jelikož není v souladu s dokladem je jim k dispozici pro odvoz s tím, že očekáváte dodání správného zboží...

Jinak odstoupení od kupní smlouvy.

hodnocení

0x

Na vaší objednávce přesné označní typu (FA/DA) je, nebo není?

doplněno 11.07.13 08:46:

A energetická třída? Protože pokud by ani jedno v objednávce nebylo, tak to asi tak snadné nebude.

julek
hodnocení

Objednávka není žádná.

Na dokladu/účtence je natištěno Zboží Lednice ... FA 1 kus a cena

a pod tím je nalepeno při předání ... DA

hahanaj*

měl jste si vše zkontrolovat hned při předání

Tak tam prostě zavojejte a tvařte se sebejistě. Na dokladu je jiný typ, než byl fyzicky dodaný. O nálepce nemluvte.

kangaroo*
hodnocení

0x

To bude horší. Já vždy jdu po názvu a typu výrobku to je nejpřesnější a nejlepší. S těmi plusy bych to zas nehrotil, najděte si skutečnou reálnou spotřebu kWh/den/rok. A+ a A++ jsou dost orientační údaje můžete mít A++ 750kWh a A+ 780kWh.

doplněno 11.07.13 09:12:

A vizuálně jde o tu samou lednici?

julek
hodnocení

Krom jednoho držáku na lahve vína uvnitř naprosto shodné.

A++ 214 kWh/rok

A+ 295 kWh/rok

petr123*
hodnocení

0x

Nedělal bych z toho vědu. Tohle nebude zámer ale prostě jen chyba - třeba už u výrobce. Normálně bych tam zavolal, řekl že mi dodali špatnou lednici a že chci ten správný. Podle mě s tím nebude problém, Planeo jsou slušné obchody.

julek
hodnocení

Lednice nakonec vyměněna. Dovezl ji jiný pán, který ani nevěděl která bije. Dodal správnou lednici, dal novou účtenku, ještě mi ukázal že typ na štítku a účtence sedí. Starý doklad mi roztrhal a odjel s pův. lednicí. Takže nakonec OK

buss
hodnocení

0x

A pro nekomunikujete s prodejnou a řešíte to tady? Čeho se bojíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]