Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optická redukce

Od: meldar odpovědí: 17 změna:
Zdravím chci se zeptat mám televizi plazmu a Xbox360 a chci na to zapojit obyčejnou věž a DJ zesilovač s bednama. Bohužel televize a xbox má pouze optický výstup. Tak jsem scháněl převodník nebo KONVERTOR. Něco jsem našel nej-ceny.cz/...
další je nej-ceny.cz/...
a ještě nej-ceny.cz/...
Otázka je co vybrat?
Další otázka je co je vzorkovací frekvence?
Další otázka je co je 1 x Coax (SPDIF)?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyhovovat by měli ty druhé dva převodníky. Vzorkovací frekvence je frekvence jakou je audiosignál digitalizován, čím větší tím lepší (CD jsou vzorkovány 44,1kHz, takže to je tak minimum kvalitního vzorkování). SPDIF je totéž principiálně podobný jako optický přenos pomocí optického kabelu, ale přenos je sprostředkován pomocí drátů (koaxiálního kabelu).

Takže ten první převodník je jen převod optického kabelu na koaxiální a pro tvé účely nedostačující.

jh*
hodnocení

0x

Co vybrat? Záleží co očekáváte. Jestli osekané stereo 2.0

Tak možná odkaz č.2, ale chtělo by to před koupí lepší specifikaci od výrobce.

Jestli nechcete kompromisy a tedy požadujete výstupy 5.1 a více např. Dolby apod Je lepší pořídit receiver s HDMI vstupy a vše táhnout kabely HDMI.

Od vzorkovací frekvence se odvíjí kvalita signálu, čím vyšší tím lépe. S jakou frekvencí je rozsekán digitální signál.

SPDIF je v elektronické podobě optický digitální signál zakodovaný v maticích např 2.0 příp 5.1

jh:

není nad to číst dotazy pořádně :D

Tazatel chce připojit obyčejnou věž, čili lze předpokládat, že mu stačí obyčejné stereo ;)

jh*

to bmbx

Nic z uvedeného jsi nevyvrátil, takže wocogo?

Zahlcování tazatele zbytečným balastem při řešení konkrétního problému ;)

Musím se jh zastat. Vzhledem k tomu, že jsem na tento problém nedávno také narazil, tak vím, že opravdu nejčastějším a nejuniverálnějším řešením problému převodu digitálního zvuku bývá zakoupení receiveru a ne nějaké noname jednoúčelové krabičky, která ani neřeší přepínání zdrojů.

Jinak původního tazatele bych se zeptal: Pokud hledáte nějaké levné a jednoduché řešení, sluchátkové výstupy využít nelze? TV jej nemá?

Hmmmm...*haha*

...chci zapojit xxx s optickým výstupem na obyčejnou věž...

...kupte si receiver

Dobrá rada nad zlato *haha*

Právě sedím naproti kámoše (elektronik, pro vaši informaci), který toto řešil před pár měsíci. "Mám přece vlastní kvalitní zesilovač.." říkal. 14 dni prolézal internet, až zjistil, že to tak snadné není a že mu to řeší i připojení PC HDMI, případně jednou 5.1, takže už má reciever.

Dobře mu tak ;) (tomu kámošovi)

Tazatel chtěl poradit s výběrem převodníků aby mohl zapojit optický vstup do věže která jej nemá, ani se nezmínil jak to chce kombinovat / přepínat ( myslím ten X box a DJ zesilovač TV a věž) ani se na to neptal. *smich*

jh*

to bmbx

Věž to je definice. Jsou desítky druhů i těch 5.1

Ještě jsi toho málo viděl na kategorické soudy, které činíš.

Rozhodně je lepší odpovídat obecněji, třeba někdo neví že v digitálním signálu není pouze stereo zakodované.

Prostě Tvá doporučení nejsou seriozní, kde bereš jistotu, při té specifikaci, která zařízení požadavky splní? Nejsi finančně zainteresován na prodeji oněch zařízení?

Já bych se na základě tech. specifikace neodvážil něco podobného tvrdit, tedy že něco vyhoví a něco nevyhoví

jh:

nemáš nějaký problém? :D

Tazatel se ptal na konkrétní věc a já mu odpověděl, já mu nic nevnucuji jako ty, tak nevím kdo je jak zainteresován *haha*

O tom kdo čeho málo viděl bychom mohli dlouho polemizovat, bež se poradit za svým kámošem (elektronikem) pokud nesedí proti tobě ;)

jh*

To bmbx

Jsi úplňe mimo

Mně je úplně jedno jestli si o mně myslíš, že jsem mimo.
Je čistě na tazateli, jak to bude řešit a je opravdu jeho věc jestli koupi převodnik a využije co má, nebo si udělá velkou radost a zainvestuje do receiveru. :)
A ty si můžeš klidně dál natahovat triko jak si v obraze :-D

meldar

Díky moc za rady hádat se nemusíte. Takže receiver nechci protože ten který chci stojí přes 10000. Hold pokud znáte receiver 2x250wat RMS budu jen rád? Další věc já chci 2.O stereo.Další věc co se týče přepínání mezi věží která má jen 2xrepro a mezi xbox neřeším a nechci řešit. Další věc připojit to jen na sluchátka do televize by asi šlo jenže já ten zvuk chci slyšet jak z TV tak i z 2xrepro.Myslím že jsem snad řekl všechno. Vím moc dobře že přes receiver by to bylo nejlepší jenže nejsou love. tady jsou dokazy na repro co na to chci zapojit. Pokud mi ale dáte typ na nějaký receiver 2.0 stereo s optyckým vstupem o výkonu 2X130wat při 8ohm tak to beru. Mám to na párty a rád bych si to doma zapojil i doma.

thelektro.cz/...

electronic-star.cz/...

meldar

Našel jsem tohle co se týče výkonu dobrý ale aby byla cena do 4000kč.Díky za odpovědi

elektronet.cz/...

jh*

Tak to by se mi taky líbilo, ale za 4000 leda ebay,aukro, bazos nebo objednat z Číny. Ono už v Číně vyrábí kdekterá značka, ale chtělo by to ověřenej obchod.

meldar

sluchátkový výstup moje TV nemá. Pouze hdmi nebo optyka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]