Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, na co slouží tento oscilátor a co to vůbec oscilátor je, jestli je nebezpečný, kolik by asi tak stál v dnešní době jako sběratelský kousek a jak cenný by byl tento exemplář?
Neviděl bych to jako zařízení k likvidaci,test oscilátor HP má svoji cenu.Použít jako zdroj signálu,pro testování různých zařízení od nízkofrekvenčních až po jiné aplikace .
JABRAKA
Jistě, pro kutila - radioamatéra to zařízení určitě cenu má (co bych za něco takového před takovými 45 lety dal). Jen si nejsem jistý, jestli takoví kutilové už nevymřeli. Nedávno jsem někde četl, že 70 % dnešních mladých chlapů neumí vzít do ruky šroubovák (natož něco složitějšího) tak, aby si při tom neublížili .
Všechno jde když se chce, třeba i v bytovce Já to vidím, že už není zájem se rýpat a taky v čem se rýpat. Já jako dítko předškolní rozebral ségře pěkný mechanický šicí stroj, dědovi náramkové hodinky, budíka a strčil pletací jehlici do zasuvky. A to se už pak se mnou táhlo jako "prašivý pes". Dnes se pohrabu většinou s úspěchem ve všem od hodinek, přes digitální fotoaparáty po automobilový nebo letecký motor :D
Tak to jsi byl dost odvážný Já jsem zůstal jen u budíku a několika natahovacích autíček
Pak jsem asi v 10 letech začal opmáhat se stavbou předsíně, o asi dva roky později se táta rozhodl, že chce ještě zahradní domek, na kterém jsem samozřejmě musel pracovat taky...
Dnes (je mi 17) se zajímám především o elekroniku a počítače, ale jako povinnost mám sekání trávy (sekačky rotační a strunová, od každého typu navíc elektrická a beznízová), podílím se na přípravě palivového dřeva (nošení + řezání (v lese na drobné úkony ruční pilka a pak za zahradě elektrická řetězová) a dělám různé drobné opravy.
Ale zpět k tématu: Je to sinusový oscilátor 10 Hz - 10 MHz, zkreslení <1 do 5 MHz, <2 % do 10 MHz, šum <0,05 %, rok výroby asi 1966, více zde. Je to v podstatě modernější verze tohoto (už v té garáži stojí asi 2 roky, musím sehnat někoho, kdo umí zkontrolovat ty elektronky...)...
praivo:
moje životní krédo je pokusit si poradit s jakoukoliv technikou a za jakýchkoliv okolností a umět improvizovat. Například na dovolené zaseklá Praktika se musela rozebrat kapesním nožíkem a rozchodit, pak ještě dlouhá léta sloužila :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.