Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je Oscilátor a jakou má cenu?

Od: tartaros* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, na co slouží tento oscilátor a co to vůbec oscilátor je, jestli je nebezpečný, kolik by asi tak stál v dnešní době jako sběratelský kousek a jak cenný by byl tento exemplář?

jyxo.info/...

jyxo.info/...

jyxo.info/...

jyxo.info/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Neviděl bych to jako zařízení k likvidaci,test oscilátor HP má svoji cenu.Použít jako zdroj signálu,pro testování různých zařízení od nízkofrekvenčních až po jiné aplikace .

JABRAKA

Jistě, pro kutila - radioamatéra to zařízení určitě cenu má (co bych za něco takového před takovými 45 lety dal). Jen si nejsem jistý, jestli takoví kutilové už nevymřeli. Nedávno jsem někde četl, že 70 % dnešních mladých chlapů neumí vzít do ruky šroubovák (natož něco složitějšího) tak, aby si při tom neublížili :(.

laik*
Kde se to take maji naucit? Doma v bytovce? Sam jsem byl manualni kopyto az do takovych 28 let, kdy jsem byl poprve nucen opravdu vazne vzit do ruky pilu a kladivo. Do te doby jen papir, tuzka, pocitace, knizky, sem tam nejaky mensi sroubovacek a porejpat se v zasuvce, ...

Všechno jde když se chce, třeba i v bytovce ;) Já to vidím, že už není zájem se rýpat a taky v čem se rýpat. Já jako dítko předškolní rozebral ségře pěkný mechanický šicí stroj, dědovi náramkové hodinky, budíka a strčil pletací jehlici do zasuvky. A to se už pak se mnou táhlo jako "prašivý pes". Dnes se pohrabu většinou s úspěchem ve všem od hodinek, přes digitální fotoaparáty po automobilový nebo letecký motor :D

praivo*

Tak to jsi byl dost odvážný :-D Já jsem zůstal jen u budíku a několika natahovacích autíček :-D Pak jsem asi v 10 letech začal opmáhat se stavbou předsíně, o asi dva roky později se táta rozhodl, že chce ještě zahradní domek, na kterém jsem samozřejmě musel pracovat taky...

Dnes (je mi 17) se zajímám především o elekroniku a počítače, ale jako povinnost mám sekání trávy (sekačky rotační a strunová, od každého typu navíc elektrická a beznízová), podílím se na přípravě palivového dřeva (nošení + řezání (v lese na drobné úkony ruční pilka a pak za zahradě elektrická řetězová) a dělám různé drobné opravy.

Ale zpět k tématu: Je to sinusový oscilátor 10 Hz - 10 MHz, zkreslení <1 do 5 MHz, <2 % do 10 MHz, šum <0,05 %, rok výroby asi 1966, více zde. Je to v podstatě modernější verze tohoto (už v té garáži stojí asi 2 roky, musím sehnat někoho, kdo umí zkontrolovat ty elektronky...)...

praivo:

moje životní krédo je pokusit si poradit s jakoukoliv technikou a za jakýchkoliv okolností a umět improvizovat. Například na dovolené zaseklá Praktika se musela rozebrat kapesním nožíkem a rozchodit, pak ještě dlouhá léta sloužila :D

laik*
hodnocení

0x
To vypada na nejaky preladitelny sinusovy generator (zdroj sinusoveho signalu). Pravdepodobne laboratorni, max. 10MHz/3V. Rekl bych, ze je to tuctovka za par euro. Treba o tom vi nekdo neco vice.

jdukolem
hodnocení

0x

Cena je jedna věc,druhá je najít kupce

ebay.com/...

jh*
hodnocení

0x

Nf oscilátor slouží např. pro kontrolu frekvenční charakteristiky při stavbě nf zesilovačů

hodnocení

0x

Myslím, že v dnešní době budete mít spíš problém se ho zbavit za odvoz. Je to dost zastaralé a do "veterána" pro sběratele to má taky ještě daleko.

hodnocení

0x

Chce to počkat ještě tak 50 let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]