Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SAT koncovka na koaxiálu

Od: nico125 odpovědí: 14 změna:

Zdravím rádci a prosím o pomoc neboť už jsem bezradný.. Koupil jsem si nový sat receiver Homecast 3200, zapojil a naladil a vše bylo ok (karta skylink). Pak jsem ovšem odšrouboval z receivru koncovku na koaxu abych kabel protáhl skrz skříňku a od té doby satelit zlobí. Některé programy ztratily signál, u některých to píše E37-32 neznámá služba (přitom síla i kvalita signálu je vysoká) Když koncovku vyšroubuju a trošku s ní zakvedlám a zase našroubuju zpět tak to naskočí, ale jakmile přepnu je to zase pryč nebo stejně nenaskočí všechny programy. Je to jen u některých programů (většina základních) a už nevím co s tim. Předtim hrály všechny perfektně, parabola je taky bez problému ale ta koncovka nějak blbne. Nevíte čim by to mohlo být?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste kousek kabelu odstřihnout, odizolovat a správně připevnit do konektoru.

Může být nalomený středový vodič a nebo se dotýká drátek ze stínění. Na to pozor - lepší je smotat stínění do jednoho vodiče. A jinak musí být správný a pevný kontakt. Zdravím!

doplněno 01.09.13 21:01:

Nejdříve si pořešte ten konektor - bude tam špatný kontakt.

doplněno 02.09.13 09:44:

A zkoušel jste po opravě kabelu ty programy znovu přeladit? Mohlo by to pomoci.

hodnocení

0x

Nejspíš se vám drátek stínění dotýká středního drátu. Nesmí se dotýkat ani jeden.

Pokud by i po kontrole a řádném sešroubování zlobil, tak kousek ustřihnout a odizolovat znova.

doplněno 01.09.13 20:57:

Zde návod na správné odizolování.

nico125
hodnocení

Tak koukám že jsou to všechny programy kde je uvedena astra 3A. Ale znovu opakuji - předtim to šlo a jak odpojim/zapojím kabel tak naskočí do chvíle než přepnu na jiný program

pfpetr*
hodnocení

0x

pokud je kabel v cajku tak vypnout vyndat kartu chvylku nechat pak zapnout a po načtení vložit kartu

nico125
hodnocení

Děkuji všem za rady nicméně nic z toho nepomohlo. Kabel jsem dvakrát předělal, drátky se nedotýkají, vypínam zapínam a pořád nic. Když konektor nasadim obraz naskočí, zašroubuju ale jak přepnu program je to zase pryč. A stále ty samé programy..

hujer123*

Najdi si v menu přijímače tovární nastavení a po jeho proběhnutí dej znovu naladit.

pfpetr*
hodnocení

0x
pri prihlaseni do zakaznicke sekce skylinku je mozne udelat reautorizaci karty , ta by taky mohla pomoct
martinhajek*
To tím nebude, ten problém je u něj.

strecho
hodnocení

0x
Chcem chytať na satelit monoblock(19,2 aj 23°Astra)s kartou Skylink a digital HD prijimač nemecké satelitné stanice.Ale nič-píše mi to E37-32 Neznáma služba al to pri plnom signále99% a kvalite 90% ... Žeby to Skylink blokoval? Inak mám nastavený diseqc,pre jednu A,pre druhú B.Keď si otvorim info o stanici tak tam mám S-99% a Q-99%! Akle stále vypisuje E37-32 Neznáma služba.Poradí mi niekto?V Astrasate TT sa technik čudoval,že čo to je?Žeby naozaj nevedel a NIKDY nepočul o tomto?

Máte správně nastavený (uchycený) monoblok?

23,5E má být na střed a 19,2E nalevo z pohledu od paraboly. A podle toho pak taky nastavit diseq.

doplněno 23.10.13 22:55:

To že máte kvalitu a sílu signálu naplno, v tomto případě nic neznamená. Nejspíš chytáte signál z Hotbirdu13E.

Obr. uchycení monobloku.

SAT koncovka na koaxiálu
strecho

Noo vyskúšam to,mám to opačne ...Vďaka za pomoc.Peter

jofa*

Strecho: Máte podle mne špatně nastavenou parabolu. Monoblok ( 19.2) není nasměrován, respektive parabola nechytá pozici 19.2°°, nebo přehozený přepínání.

doplněno 23.10.13 22:56:

pepr: Ano, napsal jste to přesněji.

bape1
hodnocení

0x
Připojuji se k vláknu, i když tazateli už to po 3 letech nepomůže. Ale protože jsem právě řešil totožný problém, nebudeme jediní :) a snad pomůže dál...Popis závady:Instaloval jsem nový přístroj goSAT, který nějakou dobu už běžel na jiné parabole u mého otce. Ale na mém satelitu po prvním, vyjímečně po druhém přepnutí kanálu vypadne obraz a přístroj hlásí chybu E37-32 neznámá služba a už se nechytí. Signál i kvalita stanic někde je vysoká, někde nulová, ale všechny bez obrazu i zvuku. Vystrčím kabel antény z přístroje a znovu zasunu a obraz se chytne, ale to opět jen do přepnutí.. U otce běžel bez problému.Přehodím připojení antény na můj starý přístroj a tam vše šlape jak má.Moje vyřešení:Někdo to ve vlákně vlastně už napsal: na přístroji aktivovat tovární nastavení a po té vás přístroj navede jakoby na první instalaci. Tu jsem spustil a přístroj provedl bleskové přeladění. K mému milému překvapení nedošlo k přepsání dříve uložených pozic naladěných stanic a hlavně závada odstraněna! :) A protože se vše naladilo jako dříve, byl problém vyřešen během dvou minut. goSAT GS 7060HDi, E37-32 neznámá služba

Tady řešen stejný problém, a když odpověď na starou otázku pomůže u nových problémů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]