Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodtává lednice

Od: kobrda* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, mám doma side by side lednišku od Whirpoolu - s20brww20-a/g. Namrzá výparník v mrazáku, který se obalí ledem a potom přes něj neproudí vzduch. Tím se zvedne teplota a lednice začne pípat. Měnil jsem v zadu desku s relátkama, bimetalovej termostat na výparníku a topné těleso funguje, když do něj přivedu napětí - ručně.
Neví někdo prosím co by to ještě mohlo být za zradu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x
může být problém s lednickou, špatná izolace, únik chladiva, při kterém nemá lednička dostatečný výkon pro ochlazení celého výtvarníku a proto nemůže vypnout.
doplněno 06.08.13 08:23:

@clayman:

no jo, to me nenapadlo. Dnesni lednicky prospikovane elektronikou umeji spoustu veci, ale taky spousta tech elektronickych veci odchazi. Osobne bych volal autorizovany servis a nelaboroval, jelikoz si myslim, ze ani nahradni dil nesezene clovek levneji a rychleji nez mnohe servisy- (no ikdyz...)

Tahle má asi fci samoodmrazovani MRAZÁKU a jde o to, že se nesepne ohřev pro odtati. :)

hodnocení

0x

Ucpaný odtokový kanálek pro odmrazování, stačí kousek papírku a výparník začne namrzat.

kobrda*
hodnocení

Nebude to málo chladiva? Nebo vyběhanej kompresor? Mrazák je nastavenej na -22°C a já tam naměřil cca -8°C... Po dvou dnech neustálýho běhu kompresoru...

Neodtává lednice

hodnocení

0x

Před mnoha a mnoha lety, když jsem měla lednici s výparníkem, tak jsem stále odmražovala, protože při větší námraze lednice, ikdyž stále jela, nechladila. Spotřeba byla šílená. *ee* Já si myslím, že kdybyste sečetl náklady, na elektřinu a na vylepšení lednice, vložil do koupě nové, neprohloupil byste.*palec* kombinovane-chladnicky.he/...

kobrda*
hodnocení

To každopádně, ale nechce si mi dávat pryč lednice za 40t. :(

hodnocení

0x

taky máme již několik let mrazák s funkcí samoodmrazování. Jednou za čas, alespoň za rok za rok a půl musíme odmrazit, protože hlavně v těchto vedrech to pak neutáhne a začne dělat přesně to, co popisujete. Takže: buď zapomeneme a dojde to až do tohoto stádia nebo si včas vzpomeneme a je to v pohodě ;)

kobrda*
hodnocení

Problém byl v řídící desce. Připejkávalo se tam relátko co spíná kompresor, takže běžel nonstop, výparník se obalil ledem a teplota klesla... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]