Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jaký je rozdíl mezi elektrickou a mikrovlnou troubou? asi je to blbý dotaz, ale dají se sehnat obě v podobné cenové relaci...tak jak se od sebe liší? děkuji
Rozdíl je ve způsobu ohřevu V klasické trobě topná tělesa ohřívají vzduch a následně se tím horkým vzduchem ohřívá pokrm. V mikrovlnné troubě se vzduch neohřívá, ale mikrovlny způsobují rychlý pohyb molekul (a tím i zvýšení teploty) vody a tuků přímo v pokrmu. To znamená, že "nevodivé" předměty v mikrovlnce zůstanou chladné (ten talíř se ohřeje až následkem kontaktu s ohřátým pokrmem).
Klasika se hodí hlavně na pečení (ohřívání je samozřejmě taky možné), mikrovlnka na rychlé ohřívání, případně vaření pokrmů. V mikrovlnce rozhodně nic neupečete.
doplněno 27.06.13 12:00:Výhoda mikrovlnky je hlavně v její rychlosti ohřevu a v tom, že v ní ohřejete i jinak dost těžko ohřívatelné pokrmy (bramborovou kaši, povidlové buchty, rozpečení housky za 5 vteřin). Na ohřívání některých jídel ale moc vhodná není (knedlíky se musí ohřívat zvlášť v sáčku (nebo jinak zakryté), jinak během pár desítek vteřin zkamení).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.