Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit jakou pořídit venkovní anténu na příjem DVB-T signálu.
TV: Sharp LC-60LE840E
Místo: 49°1322.898"N, 15°5228.184"E
není potřeba...stačí nabíječka mobilů Nokia
doplněno 26.06.13 22:32:to není vtip...mě to funguje doma, tak i na chatě v údolí...
jaká? a jak ji máte připojenou? xDD
Se spínaným zdrojem nebo tu starou ještě s klasickým transformátorem (50hz)?
normální nabíječku na Nokii ( musí mít kulatý konektor, který píchnete do ANT zdířky televize) Já chytám všechny televizní programy, včetně HD a rozhlasu..
laicky řečeno: místo do mobilu ji píchnete do televizního anténního vstupu a vidlicí ( co normálně dáváte do el. zásuvky) pouze ladíte - nestrkat do zásuvky!
Tak v tomto případě stačí připojit místo nabíječky kus izolovaného drátu.
Nabíječka nemá žádný jiný význam, snak krom toho že má konektor pro snadné připojení
JE to defakto to samé jako kus drátu - od konektoru po výstupní obvody nabíječky (diody ať rychlé nebo klasické) --- u nich končí ona "zázračná anténa" a filtrační kondenzátor který je tam snad i na škodu..navíc tvoří dolní propust - integrační článek záleží dle použité kapacity jestly to ovlivnuje i TV pásmo -- ca 650MHz až cca 850MHz)
doplněno 26.06.13 23:02:Vždyť o proti kusu drátu na tom musí být útlum jak...
Samotná anténa je právě v té vidlici, kde je vinutí a do něj se indukuje frekvence ...drát v tomto případě funguje jen jako vodič signálu ( naindukovaného v samotné nabíječce) Prostě mě to takhle funguje...i mým známým, kterým jsem to řekl.
Leckdy stačí náhradní anténa.Pro připojení antény používáme koaxiální kabel a na jednom konci konektor pro připojení do televizoru.Na druhém konci,blízko u okna,odstraním asi 60 cm izolace a stínící měděnou síťku.Zbylý středový drát slouží jako pokojová anténa.Stačí ji umístit blízko okna a naladit přístupné programy.
JABRAKA
Venkovní anténa zatím doporučená žádná...
Budu konzervativní a doporučím "klasiku": rozměrově nejmenší "plzeňské síto malé", lepší i větší a ne o moc dražší je "plzeňské síto velké", pro dálkový příjem jednoho vysílače je pak vhodná anténa "color". Všechny jsou osvědčené a vyrábí se už několik desítek let.
Obrázky antén včetně docela trefného doprovodného komentáře: dvb-t2.cz/...
Interaktivní mapa, na které se dají najít vysílače v okolí označené pozice: mapavysilacu.cz/...
Nejblíž máš Třebíč - Strážný vrch (jen ale 5W výkonu), jinak asi Javořici s více programy, tam ale signál je cestou trochu stíněn kopečky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.