Nejste přihlášen/a.
dnes som si kupil nové USBčko 16GB od značky( usb-flash-disky.heureka.s/...
dal som vlastnosti a píše že je tam voľné 14,7GB čo je vlastne celé USB nič nanom nieje...dal som skopirovať film v kvalite blueray ktorý ma 6GB na to USB a napísalo mi že USB je plné že mam niečo vymazať... potom som skusil tam nakopirovať niečo iné a to už sa vpohode kopirovalo.
Dobrý den, musíte flashku zformátovat na filesystém NTFS. Patrně tam je nyní FAT32 a na ten se nedá kopírovat soubor větší než 4 GB. Zdravím!
doplněno 26.06.13 16:52:Domníval jsem se, že budete formátovat na PC s OS Windows. Tam by snad stále měla být i možnost formátování na NTFS.
No problém je že taká možnosť nieje...
filesystem tam mám na výber len:FAT32 a exFAT
NTFS je to isté ako exFAT?
no skusil som to preformatovať na exFAT no vyskočilo mi okno že "WINDOWS nieje schopný preformatovať"
dá sa stiahnuť správny formát aby som vedel prekopirovať na USBčko aj film o veľkosti nad 4GB?
Dobrý den, a jaká to je verze OS Windows, že tam nelze formátovat na NTFS? Jinak, Vy můžete ten stažený film převést v nějakém editoru videa na jiný a menší formát (AVI), ale patrně za cenu horší kvality.. Zkuste někoho v okolí, kdo by Vám tu flashku naformátoval na NTFS nebo si na to zkuste najít i free program, který to umí. Zdravím!
doplněno 26.06.13 17:56:doplněno 26.06.13 20:51:Jsem trochu zmaten - co si vzpomínám na OS WIN-XP, tak se tam mohlo formátovat jen na FAT32 nebo NTFS, tedy tyto dvě možnosti. Jinak, můžete zkusit připojit tu flashku u toho NTB do jiného portu USB, ale hlavně zkuste ten program pro formátování.
doplněno 26.06.13 21:35:bmbx - kdysi jsem měl OS WIN-XP Pro a SP2, ale již nějaký čas jsem pod OS Linux, tak ten vývoj u OS Windows sleduji jen z povzdálí. Hlavně jsem rád, že nemusím řešit takové problémy, které tu řeší uživatelé OS Windows - to už mám za sebou. Tím nechci propagovat OS Linux, ale vlastně proč ne.
doplněno 26.06.13 22:07:Některé USB konektory jsou volnější a musí se trochu flashka přizvednout nebo s ní zahýbat. To bych na reklamaci neviděl. Proto je dobré zkusit i jiný port, který není ještě tak "vytahaný"- je i méně používaný. Pokud se flashka připojí, tak už na ní nesahejte a zkuste ten formát tím programem.
Je fakt, že většina souborů je do velikosti 4 GB - já ani žádnou flashku formátovanou na NTFS nemám.
On i OS LInux tento formát někdy nemá rád.
skusil som to s tým notebookom čo má sestra no ani to nenačitalo proste som zapojil usb a nič sa nedialo... včom bude problém?
značka TRANSCEND 16GB asi nieje top1 produkt v tejto oblasti
ben:
Od nějaké doby WIN XP nabízejí NTFS a exFAT asi po nějaké aktualizaci, ani jsem nepostřehl kdy...
doplněno 26.06.13 22:24:ben:
nenávidím windowsy, ale jsem asi líný přecházet na něco jiného :D
Málokdo si dokáže uvědomit jakou brzdou ve světě počítačů se stalo jejich masové rozšíření
to že nebudem mohol dať na USBčko nejaký subor nad 4GB koli tomu formátu systemu to mi až tak nevadí pretože málo kedy mám film čo je v blueray kvalite čiže nad 4GB ved sa to aj dlho stahuje a čo stoho vpohode stačí aj 2GB
No viac má trápy "kontaktná chyba" pretože mi na tom NTB vobec nešlo až potom som ho trocha posunul a načitalo ho to isté po načitaní som dotoho jemne tukol a odpojilo ho...asi to pojdem zajtra reklamovať alebo to nebude problem?
Dobrý den, no, já jsem si prošel cestu od OS WIN-95 přes OS WIN-98 k OS WIN-ME až po OS WIN-XP.
V té době jsem o OS Linux neměl ani tušení, ale hlavně jsem hrál na PC hry. Pak jsem se začal zajímat vice o programy a PC trochu využívat k "tvorbě", než jen pasivně. A s příchodem internetu jsem zjistil, že je velmi nepříjemné býti tam pod OS Windows, protože to přinášelo řadu komplikací, resp. musí se čelit těm nástrahám a útokům na systém a aplikace. Tak jsem se rozhodl vzdát OS Windows a přejít na OS Linux. Musím uznat, že ten přechod není snadný - řada lidí se o to pokusí a po týdnu to vzdá. Ale, kdo už nehraje náročné hry a zároveň je schopen a ochoten se učit skoro od začátku na PC, tak je potom s OS Linux spokojen (hlavně pro internet je to systém asi ideální). Ale, je to u každého jiné a naštěstí je volba v těch OS. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.