Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci koupit fot´ák a nevyznám se v tom

Od: koral odpovědí: 7 změna:

Dobry den všem!

Chci si koupit fotoaparát tak do 2500 kč.
Chci ho na dovolenou, oslavy, grillovačky a party, výlety a procházky, focení pejska, atd atd...
Nejsem žádný expert a moc se v tom nevyznám.
Mám už vyhlédnuty konkretní fot´ak - BENQ LM100 ( digitalni-fotoaparaty.heu/...)
Před koupi bych se chtěl ještě radějí poradit. Nevyznám se v těch parametrech. Něco jsem se snažil sám "nastudovat", ale udělal se mi v tom guláš :)
Můžete mi prosím doporučit jiný - lepši fotoaparát? Nebo které konkretní parametry mám brát v úvahu?
U toho BENQ LM100 se mě líbí, že je odolný a vodotěsný...
Děkuji předem všem za vaše příspěvky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V dané cenové kategorii a pro tvoje účely jsou technické parametry nepodstatné (jinými slovy - jakýkoliv v současnosti vyráběný foťák je s rezervou splňuje). Takže si kup to, co se ti líbí, co se ti bude dobře ovládat, a pokud to bude mít nějakou fíčuru navíc (třeba tu odolnost a vodotěsnost), tím líp.

doplněno 26.06.13 10:32:

A s tou "značkou" bych to taky nepřeháněl - beztak se to všecko bastlí na jedné čínské lince a liší se jen nálepkami na krabici.

koral
26.06.13 10:07
hodnocení

děkuji :)

hodnocení

2x

To platilo před lety, že v takové cenové ralaci bylo vše zhruba na stejné, "nižší"úrovni. Dnes v této cenové relaci lze vybrat relativně kvalitní amatérsko / rodinný kompaktík, ale chce to vybírat ve značkách které to nabizejí a meyi ně Benq rozhodně nepatří. Pokud mohu doporučit tak vybírejte SONY řadu W nebo ještě lépe WX ale ta už je poněkud drahá. Pokud není vodotěsnost hlavní prioritou a zakoupíte něco takového jako je v odkazu, rozhodně nebudete litovat:

digitalni-fotoaparaty.heu/...

doplněno 26.06.13 10:37:

jethro:

to že se všechno "bastlí"na jedné lince v Číně je možná pravda, ale pokud si vezmeš do ruky Benq nebo Sony tak je mezi tím diametrální rozdíl :D

Ono něco jiného je bastlit nebo navrhnout a zkonstruovat ;)

doplněno 26.06.13 10:45:

jethro:

jako ty může mluvit jen člověk co něco papouškuje a věří tomu že rozdíly jsou jen v nálepkách, pokud se člověk foťák rozebere, tak už pod prvním krytem je znát, že například Canon, nebo Nikon, nejsou původně elektronické firmy, speciálně kompakty které musí být díky velikosti dost našlapané, jsou od těchto firem, přímo příšerné :D

No a vidíš. . . já koupil nikona když digitály začínaly a se 2Mpíx to bylo ve své cenové relaci dělo. Fotí super do dneška. Akorát už je v šufleti protože žere baterky. Dneska používám kompakt Panasonic Lumix. Syn má dvě zrcadlovky které jsou samozřejmě výkonově daleko jinde, ale ukaž mi člověka který by to sebou na výlet do hor tahal.

No vidiš, jestli to žraní baterek není tím, že Nikon není původně elektronická firma ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

V dané cenové kategorii je to opravdu jedno, jenom já osobně bych dal přednost značce, která k fotoaparátům opravdu patří.

doplněno 26.06.13 10:28:

Jakoukoli, která je typická pro foťáky, Canon, Olympus, Fuji, Nikon, Panasonic, Sony. Benq podle mě není výrobce fotoaparátů. Ale nejdůležitější je, jak mi sedne do ruky. Ale to je jenom můj názor.

koral
hodnocení

...které značky doporučujete?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]