Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 16let starou hifi věž Sharp se dvěma reprobednami. Má dodnes super zvuk. A občas jí používám, že napojím do AUX vstupu, kabel z počítače a používám tak věž jako repráky. Hraje nádherně.
Občas (denně XD) si pro radost dancnu a není příjemné se dostávat z přímého dosahu reprobeden.
Jakmile nejsou uši natočeny, každé na jednu reprobednu (reprobedny jsou naprosti sobě a já uprostřed) je to o ničem.
Poslouchat hudbu z boku není ono.
Proto jsem teď začal uvažovat dát reprobedny do kříže. Tím pádem čtyři reprobedny.
Teď mám dvě a hned jsem začal dumat jak to vyřešit.
Hned mě napadlo - pořídit si ještě druhou hifi věž se dvěma repráky (použitou bazar). A audio z počítače rozbočit do obou věží. Tím získat zvuk ze čtyř stran.
Díval jsem se také na aukru na hifi komponenty, že se prodávají samotné zesilovače s výstupy na více reprobeden. Nevyznám se v tom.
Tak nevím, rád bych si nechal poradit.
Co by jste poradili pro účel - reprodukci audia z počítače na 4 reproduktory.
Prosím neraďte mi audiosestavy z domácích kin. Je to slabota. Ty malé repráčky nemají výkon jako reprobedna z hifivěže.
Děkuji
Dobrý den, toto bych nedělal. Ztratíte tím stereo efekt a nebude to k poslechu. Jinak, s tímto se již experimentovalo v 70. létech a říkalo se tomu kvadro. Nakonec to vyhrálo stereo. Snad existuje nějaké zapojení kvazi kvadro, ale jestli se to dá poslouchat nevím. Raději vyřešte v bytě postavení nábytku, resp. reprobeden. Zdravím!
doplněno 26.06.13 00:23:Repro se neumísťují proti sobě a Vy uprostřed - správně mají být repro vedle sebe (a ve stejné výšce) a posluchač přibližně ve stejné vzdálenosti (do trojúhelníku) avmania.e15.cz/...
doplněno 26.06.13 01:12:A co si při tom tanečku narazit na hlavu bezdrátová sluchátka? Zvuk nic moc, ale zase přímo do hlavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.